Prizemljenje

Poraz od Rijeke svima na Poljudu teško je pao, navijači su bili uvjereni u sigurnu pobjedu u Jadranskom derbiju

Marko Livaja i Princ Ampen/Foto PIXSELL

Marko Livaja i Princ Ampen/Foto PIXSELL

Polufinale Kupa protiv Gorice pokazat će koliko je taj poraz ostavio duboki trag u svlačionici Hajduka



SPLIT Kolike i kakve je posljedice ostavio poraz od Rijeke u svlačionici Hajduka vrlo brzo će se vidjeti. Naime, u srijedu se na Poljudu igra  polufinale Kupa Hrvatske – Hajduk je domaćin Gorici. Splićani su na papiru apsolutni favoriti, uostalom gosti su nanizali šest uzastopnih poraza, a jedan od njih je upravo od Hajduka u Velikoj Gorici – 4:0. Međutim, Kup je uvijek bio natjecanje puno iznenađenja u kojem nisu uvijek pobjeđivali favoriti.


Neuspjeh s Rijekom teško je pao svima na Poljudu, od čelnika kluba, stručnog stožera i igrača pa do navijača. Pristalice splitskog kluba bile su prije dvoboja s Riječanima uvjerene u sigurnu pobjedu. Ne da se to nije dogodilo nego je trener Rijeke Goran Tomić sa svojim igračima održao pravu nogomentu lekciju kolegi na suprotnoj strani Valdasu Dambrauskasu i njegovim izabranicima.


Nema vremena za plakanje i kukanje, Splićane u srijedu čeka utakmica sezone. Možebitna pobjeda ih vodi u finale i borbu za Rabuzinovo sunce kojeg su posljednji puta osvojili su sezoni 2012/13.  Finalni susret  igra se u mjesecu svibnju upravo na Poljudu. I to je još jedan od razloga zbog čega je polufinalni sraz s Goricom za bijele – utakmica sezone. Drugi polufinali par čine Rijeka i Osijek, a on je na rasporedu 9. ožujka na Rujevici.




Hajduk je porazom od Rijeke donekle umanjio izglede za osvajanjem titule prvaka, no još uvijek je u borbi za naslov prvaka. Osvajanje Kupa Hrvatske je, međutim, imperativ. Jedan trofej bi donekle zadovoljio navijače, ali ne u potpunosti. Osvajanje Kupa doživjela bi se više kao utješna nagrada ukoliko Splićani ne bi uspjeli osvojiti naslov prvaka ili duplu krunu. Sezona bez trofeja bila bi za sve u i oko kluba – ravno katastrofi!