Uoči susreta s Rijekom

Pomoćni trener Varaždina i nekadašnji igrač Rijeke: “Igrači će pokazati da vrijede više od trenutačnog stanja na ljestvici”

Davor Petrović

Dario Jertec i Mario Rubeša/Foto Arhiva NL

Dario Jertec i Mario Rubeša/Foto Arhiva NL

Varaždincima su se u zimskom prijelaznom roku priključili nekadašnji junior Rijeke Igor Postonjski i Maks Juraj Ćelić, koji je stigao kao slobodan igrač, nakon raskida ugovora s ukrajinskim Lvivom. Osim toga, novih šest mjeseci posudbe je dogovoreno s Nevenom Đurasekom



VARAŽDIN Za razliku od svih ostalih prvoligaša iz kontinentlnog dijela Hrvatske, Varaždin se nije spuštao u toplije krajeve tijekom zimskih priprema. Zoran Kastel i Dario Jertec u vlastitom su dvorištu brusili formu za nastavak sezone, koji im donosi grčevitu borbu za očuvanje statusa u elitnom razredu hrvatskog nogometa.


– Pripreme bih ocijenio vrlo dobrima, a za ocjenu odličan nedostajali su malo bolji meteorološki uvjeti. Zbog smrznutih terena morali smo trenirati na umjetnoj travi umjesto na prirodnoj, na kojoj ćemo i igrati prvenstvene utakmice – objašnjava Jertec.


Tri pripreme utakmice s drugoligašima Varaždince su napunile optimizmom jer je momčad bila učinkovita, a obrana čvrsta. Konkretnije, redom su padali Rudeš (4:0), Hrvatski dragovoljac (4:0) i Inter (2:0). Povrh toga, Kastel i Jertec dobili su širinu u Dejanu Glavici i Dominiku Glavini, koji su do prije dva-tri mjeseca bili u trećem planu.




– Igrači su odlično radili, trudili su se i dali nam vjeru da možemo. Mislim da ćemo biti bolja momčad nego jesenas. Siguran sam da će igrači pokazati da vrijede više od trenutačnog stanja na ljestvici – dodaje Jertec uoči sutrašnje utakmice s Rijekom.


Varaždincima su se u zimskom prijelaznom roku priključili nekadašnji junior Rijeke Igor Postonjski i Maks Juraj Ćelić, koji je stigao kao slobodan igrač, nakon raskida ugovora s ukrajinskim Lvivom. Osim toga, novih šest mjeseci posudbe je dogovoreno s Nevenom Đurasekom, čije se ime u posljednjih desetak dana spominjalo u kontekstu transfera iz Dinama u Rijeku.


– Odabrao sam opciju u kojoj ću igrati i imati priliku nametnuti se izborniku Igoru Bišćanu za U-21 EURO. To mi je bila glavna vodilja i zato sam odlučio da je za mene najbolje još pola godine ostati u Varaždinu – tvrdi Đurasek.


Kada je riječ o odlascima, u klubu više nema Domagoja Drožđeka, koji se s posudbe vratio u Lokomotivu i čeka realizaciju transfera u Južnu Koreju. Ivan Delić se priključio Slaven Belupu, završene su posudbe Dine Skorupa iz Hajduka te Stefana Milića i Damjana Daničića iz Dinama. Povrh toga, Varaždin je sporazumno raskinuo ugovore s Mijom Šabićem, Dominikom Perkovićem i Dinkom Gavranovićem.