Liga kup

Polufinale francuskog kupa nakon Reimsa izborili PSG, Lyon i Lille

Hina

Reuters

Reuters



Nakon Reimsa plasman u polufinale francuskog nogometnog Liga kupa izborili su PSG, Lyon i Lille.


PSG je deklasirao St Etienne sa 6-1, Lyon je pobijedio Brest sa 3-1, dok je Lille slavio sa 2-0 protiv Amiensa uz asistenciju hrvatskog nogometaša Filipa Bradarića.


Francuski prvak nije imao problema protiv St Etiennea. Parižani su zabili po tri gola u svakom poluvremenu, a primili samo jedan gol za uvjerljivo slavlje.




PSG su do pobjede vukli Mauro Icardi s tri gola i asistencijiom, te Kylian Mbappe koji je upisao pogodak i dvije asistencije. Golove su zabili i Neymar, te Jessy Moulin koji je zatresao vlastitu mrežu. Gosti su od 31. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Wesley Fofana, a u 71. minuti pogodak utjehe zabio je Yohan Cabaye.


Lille je pobijedio Amiens sa 2-0, a oba gola domaćin je zabio u drugom dijelu.


Francuski doprvak je poveo u 50. minuti golom Luiza Arauja na asistenciju našeg Filipa Bradarića, a osam minuta kasnije Victor Osimhen je zabio za 2-0.Bradarić je na terenu proveo cijeli susret.

Lyon je na svom terenu pobijedio Brest sa 3-1. Golove za domaćine zabili su Moussa Dembele (19), Houssem Aouar (55) i Jean Lucas (90+1), dok je pogodak za Brest zabio Samuel Grandsir (85)


U utorak je Reim boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Strasbourg sa 4-2 nakon što je susret završio bez golova.


REZULTATI:


PSG – St Etienne 6-1 (Icardi 2, 49, 57, Neymar 39, Moulin 44-ag, Mbappe 67 / Cabaye 71)Lyon – Brest 3-1 (Dembele 19, Aouar 55, Lucas 90+1 / Grandsir 85)Lille – Amiens 2-0 (Araujo 50, Osimhen 58)

U utorak:


Reims – Strasbourg 4-2 11m (0-0)