Prva HNL

Poljuljani Dinamo zatražio i dobio odgodu derbija s Hajdukom, još nije poznat novi termin

Portal Novi list

Zoran Mamić /Foto PIXSELL

Zoran Mamić /Foto PIXSELL

Klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmice pa je donesena odluka o odgodi utakmice



ZAGREB Sudar 13. kola Prve HNL između Dinama i Hajduka, koji se trebao odigrati 29. studenog u Maksimiru, odgođen je na zahtjev – “modrih”. Kako stoji na službenim stranicama Prve HNL odluka o odgodi donesena je temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja HT Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21. U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, stoji:


“GNK Dinamo je 21. studenoga 2020. godine pismeno zatražio odgodu utakmice 13. kola HT Prve lige Dinamo – Hajduk zbog pripreme i nastupa u utakmicama 4. i 5. kola UEFA Europske lige. Sukladno odredbi iz članka 4. Propozicija natjecanja, klubovi koji sudjeluju u Uefinim klupskim natjecanjima imaju pravo na odgodu utakmice pa je donesena odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, a budući da isti ovisi o nastupima GNK-a Dinamo u UEFA Europskoj ligi, odluka je donesena kao u izreci.”.