Incident

Policija pokrenula kazneni postupak protiv njemačkog navijača zbog nacističkog pozdrava. Gledatelji su ga prijavili zaštitaru

Hina

Detalj s utakmice/Foto DFB

Detalj s utakmice/Foto DFB

Na utakmici u subotu u Sinsheimu, koju je Njemačka dobila sa 2-0, jedan od gledatelja više puta je pružio ruku u nacistički pozdrav. Gledatelji su upozorili zaštitare, a kasnije je protiv njega policija pokrenula kazneni postupak



BERLIN Njemački nogometni savez (DFB) objavio je u ponedjeljak da je policija pokrenula kazneni postupak protiv navijača koji je izazvao incident s nacističkim pozdravom na subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Izraela.


Na utakmici u subotu u Sinsheimu, koju je Njemačka dobila sa 2-0, jedan od gledatelja više puta je pružio ruku u nacistički pozdrav. Gledatelji su upozorili zaštitare, a kasnije je protiv njega policija pokrenula kazneni postupak.


“DFB zauzima jasan stav protiv svih oblika rasizma, diskriminacije i nasilja”, stoji u priopćenju Njemačkog nogometnog saveza.




Savez dodaje da ako gledatelji budu svjedočili sličnim radnjama na stadionima u budućnosti trebaju postupiti kao u Sinsheimu i o incidentu obavijestiti sigurnosnu službu.