Jamal Musiala

Pogotkom u Rimu postao je najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka, a onda odlučio da će igrati za Njemačku

Hina

Jamal Musiala/Foto REUTERS

Jamal Musiala/Foto REUTERS

Musiala, koji je rođen u Stuttgartu, igrao je gotovo cijelu svoju karijeru u Chelseju od 2011. prije nego je prešao u Bayern 2019. i zato je mogao izabrati igrati i za EngleskuBERLIN Mladi nogometaš minhenskog Bayerna Jamal Musiala odlučio je, nakon razgovora s njemačkim izbornikom Joachimom Loewom, u budućnosti igrati za njemačku reprezentaciju umjesto za Englesku.


Ovaj 17-godišnjak postao je najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka kada je zabio gol za Bayern u utorak u pobjedi 4-1 nad Laziom u Rimu.


Nekoliko sati kasnije objavio je da će igrati za njemačku reprezentaciju.
“Imam srce za Njemačku i srce za Englesku“, izjavio je Musiala za njemačku televiziju ARD. “Razmišljao sam dosta o tome, ali sam na kraju poslušao osjećaj da je dobra odluka igrati za Njemačku.”


Musiala, koji je rođen u Stuttgartu, igrao je gotovo cijelu svoju karijeru u Chelseju od 2011. prije nego je prešao u Bayern 2019. i zato je mogao izabrati igrati i za Englesku.


Također je predstavljao i Njemačku i Englesku u mlađim naraštajima , ali je sada kazao da mu je ragovor s Loewom pomogao da se odluči za Njemačku.


“Imao sam stvarno dobar i otvoren razgovor s Joachimom Loewom. Sreli smo se u Muenchenu i jasno mi je pokazao moj put u reprezentaciji”, rekao je Musiala dodavši da je i sportski direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierrhoff također bio nazočan.


Njemačka ovo ljeto nastupa na Europskim prvenstvu koje će se igrati u 12 europskih gradova , a Muenchen je jedan od gradova domaćina.


“Igrati na Euru u Muenchenu očito je moj san i učinit ću sve da se predstavim s dobrom igrom”, dodao je Musiala.