Prva HNL

Pogledajte kakav smiješan penal je Matoc dosudio za Osječane, zaprešićkom sucu ni VAR ne može pomoći

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Osječani su se još jednom potvrdili kao miljenici sudaca kada su u pitanju kazneni udarci



OSIJEK Nogometaši Osijeka svladali su Istru 1961 2:0 u utakmici nakon koje je u gostujućim redovima ostalo određeno nezadovoljstvo zbog suđenja Marka Matoca. Zaprešićki sudac poznat je po tome da je izuzetno lak na “penalima”. Svojevremeno je primjerice napravio cirkus od kup-utakmice Rudeša i Rijeke dosudivši čak četiri penala, tri za domaće jedan za “bijele”. Nitko naravno ne kaže da nije imao elemenata, ali ako je svaki kontakt u šesnaestercu penal onda niti jedna nogometna utakmica ne bi smjela završiti ispod tri penala. Pitanje je naravno kriterija i osjećaja za igru i suđenje što je kod Matoca pa i dijela njegovih kolega vrlo, vrlo dvojbeno.


Uostalom, u Gradskom vrtu je dosudio najstrožu kaznu za Osijek nakon zračnog duela Marića i Galliele koji nije prekršaj niti na sredini terena, a kamoli nešto vrijedno kaznenog udarca. Matoca je u Osijeku pokušao spasiti VAR, dečki su mu dali drugu šansu očito procijenivši da je nešto krivo vidio. No, Matoc je ostao ustrajan u svojoj pogrešnoj procjeni. Od većih kritika spasio ga je Mirko Marić koji nije iskoristio darovanu najstrožu kaznu.


Usput, Osječani su se još jednom potvrdili kao miljenici sudaca kada su u pitanju kazneni udarci. Valjda će tu činjenicu uzeti u obzir kada se idući put budu javno žalili na tretman sudaca kao što je to bilo nakon polufinala Kupa na Rujevici.