Prince Ampem

Pogledajte kako je novi riječki napadač izluđivao obrane po HNL-u, a posebno svoje buduće suigrače s Rujevice

Portal Novi list

Prince Ampem / Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prince Ampem / Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ganskog napadača zapamtila je i Rijeka kad je došla na gostovanje na Šubićevac. Šibenik je tad pobijedio 2-0, a Prince Ampem bio je igrač utakmice



Prince Obeng Ampem, 23-godišnji krilni napadač iz Gane, novi je igrač Rijeke. S njim u paketu iz NK Šibenika stiže i vratar Nediljko Labrović.


Obojica su jučer obavila liječničke preglede. Nakon što se riješe formalnosti oko registracije dvojac sa Šubićevca bit će predstavljen riječkoj javnosti.


Posebno je zanimljiv Prince Ampem, koji je u protekloj sezoni za Šibenik zabio četiri, a namjestio tri gola.




Na Šubićevac je stigao još 2018. godine iz WAFA-e, Zapadnoafričke nogometne akademije, dok je Šibenik još igrao u drugoj ligi. U dvije i pol sezone u drugoj ligi u 57 nastupa za Šibenik postigao je 15 golova.



Prvoligaški konto golova otvorio je već u petom kolu protekle sezone, u rujnu 2020., kad je Lokomotivi zabio dva gola i asistirao za još jedan gol.


Na toj utakmici zapamćen je i po tome što je snimio selfie slavlja sa suigračima i navijačima.


Naime, nakon pobjedničkog gola u 84. minuti Prince Ampem otrčao je do sakupljača lopti, koji mu je čuvao mobitel.


Kad su do njega dotrčali suigrači da zajedno proslave gol, Ampem je snimio selfie s navijačima u pozadini.


Selfie je snimio i nakon prvog postignutog gola. Ovaj za hrvatske travnjake nesvakidašnji način slavlja “pokupio” je od Marija Balotellija.


“I on je iz Gane, kao i ja. Je li mi uzor? Ne, ne, pa znate kako se ponaša, haha. Moji uzori su Messi, Neymar i Hazard”, objasnio je za 24 sata.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Prince_14 (@prince_ampem14)



Svoje prve golove u prvoj HNL htio je zabiti pred gledateljima.


“Što se mobitela tiče, znao sam da ću zabiti, imao sam osjećaj, ‘ubijao’ sam se na treningu, radio sjajno…. Navijači su se tek vratili na stadione i ovo je bila moja dobrodošlica njima.


Dogovorio sam se s prijateljem na tribini da mi pričuva i pripremi mobitel i to je to. Kome posvećujem golove? Navijačima i svojim bližnjima”, rekao je Prince Ampem.


Ganskog napadača zapamtila je i Rijeka kad je došla na gostovanje na Šubićevac. Šibenik je tad pobijedio 2-0, a Prince Ampem bio je igrač utakmice.


Asistirao je za oba pogotka i cijelu utakmicu izluđivao riječku obranu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Prince_14 (@prince_ampem14)



O kakvom je igraču riječ i koliko zna terorizirati suparničke obrane lijepo se vidi u kompilacijskom videu dijela njegovih utakmica iz protekle sezone.


Ampem je tek treći Ganac koji je u prvoj HNL postigao gol. Maxwell Acosty zabio ih je 16 u dresu Rijeke, a Obeng Regan pet za Istru 1961.


Ampem zasigurno na ovome ne misli stati, a kamo sreće da premaši Acostyjeve brojke u riječkom dresu.