Crikvenica vs. Grobničan

Pod Kotorom se igra derbi Treće HNL – zapad: Najbolja obrana dočekuje najefikasniji napad lige

Denis Frančišković

Nehajev Svast i Dušan Gruevski

Nehajev Svast i Dušan Gruevski

Kvaliteta Grobničana je neosporna, oni su već dugi niz godina u samom vrhu - upozorava Nehajev Svast, trener Crikvenice



RIJEKA Vodeća Crikvenica protiv drugoplasiranog Grobničana. Derbi je današnjeg 11. kola Treće HNL – zapad zakazan od 14 sati pod Kotorom. Kirci predvođeni Nehajevom Svastom lideri su sa svih devet pobjeda i utakmicom manje (Rudar), Grobničani drugi s tri boda manje. Momčadi Dušana Gruevskog pak »za vratom puše« porečki Jadran s bodom manje… Sve pretpostavke za lokalni derbi kola su tu, nedostajat će samo gledatelji. Bit će to ujedno pravi test najbolje obrane lige, one crikveničke, koja je primila samo četiri gola te najboljeg napada lige, onog grobničkog, koji je zabio 33 gola, od čega njih 13 Dražen Pilčić.


– Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, iako znamo da igramo s kvalitetnijim protivnikom. Imali smo sreće što smo mogli trenirati kroz cijeli tjedan za razliku od ranije kad smo imali kup obveze i zaostale utakmice – kaže Nehajev Svast, trener Crikvenice. – Ozračje je odlično, onakvo kakvo bi trebalo i biti nakon devet pobjeda u nizu. Znamo što moramo napraviti da bismo pobijedili takvu momčad kao što je Grobničan.


»Kirci« će nastupiti bez Mateškovića, koji ima tri žuta kartona, a nakon odrađene kazne vraća se Imeraj.




– Kvaliteta Grobničana je neosporna, oni su već dugi niz godina u samom vrhu. Napad gostiju je vrlo efikasan i jak, s Fućkom, Pilčićem i Prtenjačom to je najkvalitetniji dio grobničke momčadi. Tu ćemo morati odraditi lavovski dio posla. Ako to dobro odradimo, imat ćemo više šansi za pobjedu. Mi do kraja imamo četiri utakmice i sami odlučujemo o sebi. To su tri domaće utakmice s najkvalitetnijim protivnicima, Rudarom, Grobničanom i Jadranom. Cijelu jesen smo prvi i naravno da razmišljamo i o naslovu mada je naš primarni zadatak bio plasman među prve tri momčadi. Pokušat ćemo napraviti sve da ostanemo tu gdje jesmo – najavljuje Svast.


Grobničan s druge strane ima dva poraza, no momčad s Mavrinaca tradicionalno »visoko leti« posljednjih sezona, ima dobar spoj mladosti i iskustva i prepoznatljivu igru.


Pozicija na ljestvici nas nikad nije opterećivala pa tako niti sada bez obzira imamo li prednost ili bodovni zaostatak – kaže Dušan Gruevski, trener Grobničana


– Nažalost, nećemo biti kompletni, ali to nije nikakav alibi. Nadam se samo da će oni koji koji dobiju šansu znati odgovoriti na zahtjeve naše igre. Bez obzira na sve mi želimo biti pravi i sigurno da nas sve treba radovati ovakva jedna utakmica – kaže Dušan Gruevski, trener Grobničana. – Igramo protiv lidera koji je bez poraza i to mora biti dodatni motiv svakom našem igraču.


»Crveni« dolaze bez kažnjenih Jukića i Brdara, ozlijeđeni su Vukelić, Blašković i Grgić, a upitan je i Rupčić.


– Želimo prije svega da to bude fer i korektna utakmica i da na kraju čestitamo jedni drugima. Od lovine se pretvaramo u lovca? Ma ne gledamo to tako i nemamo taj problem. Pozicija na ljestvici nas nikad nije opterećivala pa tako niti sada bez obzira imamo li prednost ili bodovni zaostatak. Jedva čekamo utakmicu, a igra protiv prvog svima treba biti motiv više. Crikvenicu maksimalno respektiramo, ali dolazimo se nadigravati. Igra prvi napad lige protiv prve obrane i vjerujem da će biti zanimljivo – zaključuje Gruevski.