Kvarnerska rivijera

Počinje jubilarno 70. izdanje Kvarnerske rivijere, ovo je raspored prvoga dana

Denis Frančišković

V. KARUZA

V. KARUZA

Turnir će okupiti 16 momčadi u četiri skupine, a pobjednici će izboriti direktan plasman u polufinale



RIJEKA Nakon kraja ligaškog natjecanja u prvom razredu HNL-a, nogometa na Kvarneru i Istri neće nedostajati sljedećih dana. Danas počinje jubilarno 70. izdanje međunarodnog omladinskog turnira Kvarnerska rivijera u organizaciji HNK Rijeka i potporu HNS-a, turnira koji je priznat i od strane UEFA-e kao jedan od ponajboljih u ovom dijelu Europe.


Turnir će okupiti 16 momčadi u četiri skupine, a pobjednici će izboriti direktan plasman u polufinale. Igra se na travnjacima, Viškova, Mošćeničke Drage, Kostrene, Labina i Omišlja tri dana u nizu, 30. svibanj je slobodan dan, 31. igraju se polufinalni ogledi u Žuknici, dok je finale 1. lipnja na Rujevici kao i utakmica za treće mjesto.


Kvarnerska rivijera inače je treći najstariji omladinski turnir u Europi, a kroz dosadašnjih 69. izdanja na njemu su sudjelovali klubovi i reprezentacije iz 42 zemlje sa šest kontinenata. Među njima su i neka od najpoznatijih imena svjetskog nogometa poput Juventusa, Milana, Intera, Bayerna, Borussije D., Schalkea, Olympique Marseillea, Ajaxa, Leeds Uniteda, Atletico Mineira…




Raspored, danas, skupina A (Viškovo, 17.30): Halubjan – Vojvodina, (Mošćenička Draga, 18.30): Dinamo – Rabotnički.


Skupina B (Labin), 16.30: Osijek – LASK, 18.30: Rudar – Maribor.


Skupina C (Omišalj), 16.30: Sarajevo – Debrecen, 18.30: Selekcija otoka Krka – Universitatea.


Skupina D (Kostrena), 16.30: Budućnost – Istra 1961, 18.30: Pomorac 1921 – Rijeka.