nije lako biti trener zvijezdama

Pochettino: “Teško je nositi se s raspoloženjima igrača, njihovo ponašanje nije ravna crta”

Hina

Mauricio Pochettino / REUTERS

Mauricio Pochettino / REUTERS

"Ima tu uspona i padova, jedan je sretan, drugi nije, jedan je u formi, drugi nije. Najvažnija zadaća trenerskog stožera je da balansiramo između njihovih raspoloženja", izjavio je Pochettino



PARIZ Trener Paris St Germaina Mauricio Pochettino izjavio je da treniranje kluba sa najboljim igračima na svijetu nije lagano, jer mora voditi brigu i o njihovim emocijama i ljudima iz njihove pratnje.


“Moramo se nositi s njihovim emocijama, njihovo ponašanje nije ravna crta. Ima tu uspona i padova, jedan je sretan, drugi nije, jedan je u formi, drugi nije. Najvažnija zadaća trenerskog stožera je da balansiramo između njihovih raspoloženja”, izjavio je Pochettino za L’Equipe i dodao: “Ne smijemo zaboraviti da u rukama imamo najbolje igrače na svijetu, ali i njihove obitelji, njihovu medijsku pratnju. Nije to lako”.


Sa napadom u kojem su Lionel Messi, Neymar i Kylian Mbappe očekivanja su drugačija negoli u nekim drugim klubovima, traži se uspjeh i to odmah, dodao je.




“Trenerski stožer nije tu da bi radio na projektu, ne pita nas se što nam se sviđa i što nam treba da bi ostvarili svoje ideje. Mi smo ovdje da se prilagodimo i osvajamo trofeje, Ligu prvaka, domaće prvenstvo, kup, od nas se traži da pobjeđujemo”, kazao je Pochettino.