Kvaliteta više

Pobjeda u Kranjčevićevoj ulici još jednom je potvrdila da na Poljudu moraju sve učiniti da zadrže Marka Livaju

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Sportski direktor Nikoličius u razgovoru s  predstavnicima sedme sile najavio je da će klub pokušati učiniti sve ne bi li Livaju i čuvara mreže Kalinića uspio "nagovoriti" da ostanu i iduće sezone



SPLIT Hajduk je prema očekivanju bez većih problema pobijedio posljednjeplasiranu momčad na prvenstvenoj tablici i najlošiju ekipu u HNL-u Lokomotivu. Nisu “bijeli” odigrali nešto posebno, bila je to još jedna u nizu njihovih slaba utakmica. Sve što će se pamtiti to je velemajstori zgoditak Marka Livaje, u stilu najboljih strijelaca s europskih travnjaka. Livaja je pokazao i potvrdio da je klasa za sebe.  Sudjelovao je i u akciji kod drugog zgoditka kojeg zabio Umut Nayir. Čim je turski napadač u igri i kada pritom Livaja igra na svojoj prirodnoj poziciji, povučenog drugog napadača, od njega se uvijek mogu očekivati potezi koji će momčadi donijeti prevagu. Tako je bilo i ovog puta. Livaja je svojim euro-golom probudio nadu kod navijača da bi ga mogli naredne sezone gledati u bijelom dresu.


Uostalom, sportski direktor Nikoličius u razgovoru s  predstavnicima sedme sile najavio je da će klub pokušati učiniti sve ne bi li Livaju i čuvara mreže Kalinića uspio “nagovoriti” da ostanu i iduće sezone. Međutim, teško je da na Poljudu mogu pratiti njihove financijske zahtjeve. Jedina šansa je da ih uhvate na priču o “ljubavi prema klubu”, jer objektivno bez dvojca Kalinić – Livaja, Hajduk teško može u lov na toliko željeni trofej.


Hajdukova svlačionica ponovo se napunila skupih i ne toliko kvalitetnih igrača. Vjerujemo da je i Nikoličiusu toga svjestan. Uostalom, na Poljud imaju dosta unutarnjih rezervi, mladog napadača Marina Ljubičića, najboljeg strijelca juniorske Prve HNL, potom nebrušenog talenta Stipu Biuka… Mladima treba pružiti priliku, vjerovati u njih i kada budu odigrali loše. Nitko nije postao igrač sjedenjem na klupi za pričuve ili na tribinama, već samo igrom i to u kontinuitetru.




Inače, osim mogućeg ostanka Livaje i Kalinića i iduće sezone, sportski direktor Nikoličius otkrio je još jednu zanimljivost, a u svezi daljnjeg ostanak na klupi Paola Tramezzanija. Talijanski stručnjak ima ugovor s klubom do kraja sezone uz opciju da se isti produži na još jednu sezonu. Međutim, Nikoličius niti jednom rječju nije potvrdio da će aktivirati navedena opcija. Ispadanje u četvrtfinalu Kupa Hrvatske dobrano je uzdrmala Poljud, ali i sportskoga direktora, te predsjednika Jakobušića. Trebala im je “kanta” za mir u kući…