Više od bodova

Pobjeda nad Šibenikom vratila je optimizam na Poljud i potvrdila da je Hajduk dobio veliko pojačanje

P. N.

Lovre Kalinić/Foto PIXSELL

Lovre Kalinić/Foto PIXSELL

Osim Nikoličiusa i strijelca Teklića zasluge za uspjeh idu na adresu povratnika na vrata - Kalinića. Kale je trenutno možda i najvažniji kotačić u momčadi Hajduka!



SPLIT Novi trener Paolo Tramezzani startao je pobjedom na klupi Hajduka. U prvom kolu nastavka prvenstvene utrke Splićani su na Šubićevcu minimalni rezultatom 1:0 bili bolji od Šibenika.  Tri uzastopna poraza na kraju prvog dijela sezone pod vodstvom privremenog trenera Bore Primorca unijeli su ogromnu količinu nevjerice u cijeli klub. Osim toga prije petnaestak dana Hajduk je dobio sportkog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, dok je na početku ovoga tjedna izabran novi trener Talijan Paolo Tramezzani. Stoga je sraz sa Šibenikom iščekivan s velikom dozom straha u konačni ishod. Međutim, Hajduk je pobjedio i to golom Tonija Teklića kojemu je ovo bila prva utakmica da je krenuo od prve minute. Prijašnji treneri nisu mu vjerovali, štoviše u vrijeme vladavine Igora Tudora bio je primoran otići na posudbu u Varaždin. Ovim golom naplatio je sve svoje muke!


Pobjeda nad Šibenikom za bijele je važnija od tri boda. Unijela je malo svjetla, optimizma i samopouzdanja. Kako u svlačionicu i cijeli klub tako i među navijače. Jedan od onih koji zaslužuje dio pohvale je sportski direktor Nikoličius. Zašto? Na presici na kojoj je predstavljen talijanski stručnjak progovorio je o Tekliću i Todoroviću. Otkrio je da začuđen koliko ima upita za Teklića, a on nije niti jednom istrčao od prve minute. Nije mu bilo jasno  ni kako desni branič Todorović igra za A reprezentaciju BiH dok je u Hajduka na klupi za pričuve. Već tada je diskretno najavio da bi pomenuti dvojac mogao od prve minute krenuti na Šubićevcu. To se i dogodilo.


Ne dvojimo da je sportski direktor na neki način sugerirao Tramezzaniju početnu jedanaestorku. Novi trener nije mogao u svega nekoliko dana pohvatati sve konce. Osim Nikoličiusa i strijelca Teklića zasluge za uspjeh idu na adresu povratnika na vrata – Lovre Kalinića. Sjajno je reagirao početkom nastavka obranivši pokušaj Sahitija. Kale je trenutno možda i najvažniji kotačić u momčadi Hajduka. Pohvale zaslužuje i mladi makedonski reprezentativac Jani Atanasov kojemu pripada dio zasluga za Teklićev pogodak.




No, na Poljudu neće imati puno vremena za slavlje nakon Šibenika jer već u srijedu Splićani gostuju u Maksimiru kod Dinama. Tri boda sa Šubićevca dobila na vrijednosti ukoliko bi Hajduk donio bod iz Zagreba…