Rijeka vs. Gorica

Pobjeda nad Dinamom silno osokolila društvo iz Velike Gorice: “Na Rujevici možemo i pobijediti”

Davor Petrović

Merveil Valthy Streeker Ndockyt/Foto PIXSELL

Merveil Valthy Streeker Ndockyt/Foto PIXSELL

Imamo odličnu atmosferu u svlačionici uoči odlaska na gostovanje kod Rijeke - kaže Merveil Valthy Streeker Ndockyt



VELIKA GORICA  Iako je svima u nogometnom dijelu Turopolja savršeno jasno da se u sportu ne živi od lijepih uspomena, bez obzira koliko su svježe, tamo se još uvijek naveliko priča o pobjedi nad Dinamom u prošlom kolu SuperSport HNL-a. Pri tome je suvišno posebno isticati da taj rezultat predstavlja zalog optimizma uoči sutrašnjeg gostovanja na Rujevici.


– Po prvi put u povijesti smo pobijedili Dinamo koji je jedna od najboljih momčadi u ovoj ligi. Naravno, svi smo presretni zbog tog rezultata i imamo odličnu atmosferu u svlačionici uoči odlaska na gostovanje kod Rijeke – kaže Merveil Valthy Streeker Ndockyt, koji je u HNL-u od 2019. godine.


Tada je naime, došao na posudbu u Osijek iz Getafea i potpisao ugovor s članom Velike četvorke hrvatskog nogometa. Doduše, u Slavoniji se nije uspio u potpunosti nametnuti, pa je prije godinu dana sreću potražio u Gorici, gdje je u drugom dijelu prošle sezone konačno proigrao pod stručnim vodstvom Željka Sopića. Ndockyt se u tom razdoblju prometnuo u jednog od važnijih igrača Tuopoljaca, dajući veliki doprinos momčadi svojom brzinom i bespoštednom trkom u oba smjera.




– Sjajno se osjećam i spreman sam za tu utakmicu protiv našeg bivšeg trenera Sopića i nekadašnjeg suigrača Tonija Fruka. Imam puno lijepih uspomena na njih, ali nisam siguran smijem li ih ovako javno spominjati, ha, ha… Obojica su stvarno odlični tipovi. Što se mene tiče, mislim da sam prošle sezone dobro igrao, a sada želim nastaviti u istom ritmu – dodaje ovaj 25-godišnji ofenzivni veznjak koji je do sada u karijeri uknjižio 21 nastup i jedan gol za reprezentaciju Konga.


Jednostavno, sada već epski opjevana pobjeda nad Dinamom podigla je raspoloženje u redovima Gorice do maksimuma. Prije dva mjeseca, kada je Sopić otišao u Rijeku, mnogi su očekivali završetak turopljske nogometne bajke, ali Dinko Jeličić nastavio je voditi momčad stazom koju je utabao njegov prethodnik.


Štoviše, pod vodstvom novog trenera Gorica nanizala četiri uzastopne pobjede, protiv Rudeša (2:0), Hajduka (2:1) i Istre 1961 (1:0) u HNL-u, te niželigaša Zagorca iz Krapine (2:0) u SuperSport Hrvatskom kupu. Jeličićev leteći start malo su usporili poraz na gostovanju kod Varaždina (0:1) i neriješeni rezultat protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj (1:1), no dvoboj s Dinamom vratio je samouvjerenost u redove Velikogoričana.


– Kao i svaki put, idemo dati sve od sebe za što bolji rezultat. Vjerujemo u sebe, znamo da tamo možemo i pobijediti. Mislim da nas na Rujevici očekuje utakmica koja će biti jako slična onoj protiv Dinama. Rijeka je prva na ljestvici i sigurno je puna samopouzdanja. Zato vjerujem da će nas odmah pokušati visoko pritisnuti, kao što je to napravio Dinamo. Mi moramo biti fokusirani na sebe i pružiti sve ono što smo do sada pokazali – zaključuje Ndockyt.