Afera VARleaks

“Po meni to nije prekršaj, ako me pitaš”: Izašla nova snimka iz VAR sobe, ovaj put s utakmice Dinamo-Rijeka

P. N.

Screenshot Facebook

Screenshot Facebook

"Po meni to nije prekršaj ako me pitaš", čuje se na novoj snimci



Hrvatski nogomet nastavlja potresati takozvani VARleaks skandal, obilježen curenjem audio komunikacije između sudaca i VAR sobe.


Jučer je Hajduk i službenim kanalima objavio komunikaciju VAR sobe i suca Frana Jovića na tri sporne situacije na utakmici Varaždin – Hajduk, a sad je objavljena i još jedna snimka.


Ona je vezana za situaciju iz 25. minute s utakmice Dinamo-Rijeka u Maksimiru. Napadač Rijeke Franjo Ivanović u tom se trenutku sjurio prema kaznenom prostoru Dinama. Uz njega je trčao stoper Maxime Bernauer, a potom je prema Ivanoviću uklizao Dinamov golman Ivan Nevistić. Ivanović tada pada, a sudac Dario Bel svira prekršaj i daje žuti karton vrataru Dinama.




Potom dolazi do intervencije VAR sobe te dolazi do poništenja žutog kartona i sudačkog podbacivanja lopte.


Nova snimka donosi, dakle, komunikaciju iz VAR sobe oko ove situacije.


“Gledaj, gledaj još. Ja te zovem za DOGSO (izgledna situacija za postizanje gola, op. a.), a ti vidi. Po meni to nije prekršaj ako me pitaš”, čuje se na novoj snimci, koju možete poslušati OVDJE.


Danas će se o cijeloj aferi na izvanrednoj press konferenciji oglasiti predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić. Hrvatski nogometni savez (HNS) najavio je prije toga kako će podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekuje da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega neovlašteno skinuo, zlonamjerno obradio i dostavio medijima audio snimke komunikacije između VAR sobe i glavnog suca na utakmici 24. kola HNL-a između Varaždina i Hajduka.