BIvši šef UEFA-e

Platini neće tražiti poziciju u Francuskom nogometnom savezu

Hina

REuters

REuters



Bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini, kojeg je švicarsko pravosuđe prošle godine oslobodilo optužbi za prijevaru, ponovio je u ponedjeljak da neće tražiti nikakvu poziciju u Francuskom nogometnom savezu (FFF).


“Dao sam izjavu u srpnju kada sam oslobođen optužbi u Švicarskoj, rekao sam da se više neću vraćati u nogometne institucije. To je to i točka!”, izjavio je bivši šef UEFA-e u ponedjeljak na RMC-u.


“Neću se vraćati u nogometne institucije. Čini mi se da je Francuski savez dio nogometnih vlasti pa se neću vraćati ni u nogomet ni u Francuski savez”, bio je jasan Platini.




Međutim, trostruki osvajač Zlatne lopte koji sada ima 67 godina, ne zatvara vrata u svijet nogometa: “Moja priča možda nije gotova, možda ima drugih stvari za raditi u nogometu. Rekao sam, zadnji put, kada bi se ukazala prilika da radim nešto bi mi se svidjelo, učinio bih to, ali ne danas.”


Upitan o trenutnoj krizi FFF-a, koja je dovela do ostavke predsjednika Noëla Le Graëta, Platini je to stavio u perspektivu: “Strukture francuskog nogometa su dobre, francuski nogomet nije loš, bili smo svjetski prvaci 1998., finalisti Svjetskog prvenstva… Nema krize, to je kriza predsjednika, a ne kriza francuskog nogometa”, ocijenio je.