Teška ozljeda Nizozemca

Pickford ni naknadno neće biti kažnjen zbog brutalnog starta na Van Dijku, Savez odbio mogućnost razmatranja

Hina

Jordan Pickford/Foto REUTERS

Jordan Pickford/Foto REUTERS

Iz FA-a su poručili da će razmatrati naknadne kazne samo za slučajeve koji su promakli sucu utakmice i VAR pomoćnicimaLONDON Vratar Evertona i engleske nogometne reprezentacije Jordan Pickford izbjegao je naknadnu kaznu za start na braniču Liverpoola Virgilu Van Dijku, zbog kojeg je nizozemski nogometaš završio na operciji križnog ligamenta desnog koljena, odlučilo je disciplinsko tijelo Engleskog nogometnog saveza (FA).


Iz FA-a su poručili da će razmatrati naknadne kazne samo za slučajeve koji su promakli sucu utakmice i VAR pomoćnicima.


U Pickfordovom slučaju VAR je presudio da je nije bilo elemenata za dosuđivanje kaznenog udarca, jer je nasrtaju Evertonova vratara na Van Dijka prethodio Nizozemčev ulazak u poziciju zaleđa. VAR je također zaključio da vratar engleske reprezentacije za svoj start nije zaslužio biti kažnjen izravnim crvenim kartonom.
Iz Liverpoola se nisu željeli izjasniti koliko dugo će momčad biti bez svog najboljeg obrambenog igrača i jednog od ključnih u prošlosezonskom pohodu na prvi naslov prvaka Engleske nakon 30 godina, ali postoji realna mogućnost da se Van Dijk više neće vraćati na teren u ovoj sezoni.