Riječka veza

PETER LERANT: Slovačka ima jako dobru reprezentaciju…

Marko Cvijanović

Peter Lerant

Peter Lerant

oliko god Slovačka bila dobra, još uvijek se po individualnoj kvaliteti ne možemo mjeriti s Hrvatskom. Doduše, Slovaci su odigrali nekoliko jako dobrih utakmica pa nisu baš bez izgleda - tvrdi bivši igrač Rijeke



RIJEKA  Peter Lerant jedan je od pozvanijih govoriti o kvalitetama slovačke reprezentacije koja će se sutra u Trnavi suprotstaviti »kockastima« u četvrtom kolu skupine E kvalifikacija za EURO 2020. Bivši prvotimac Rijeke, koji je prošle sezone imao vrlo solidne rezultate sa slovačkim prvoligašem Seredom, napustio je klub poslije dvaju tjedana priprema za novu sezonu…


– Promijenila se situacija u klubu, a ja se nisam vidio u novim okolnostima. To je onako ukratko, da ne zamaramo čitatelje, ha, ha, ha… Nešto će se već otvoriti – kaže Lerant, koji jako dobro poznaje momčad Pavela Hapala.


– Slovačka posljednjih godina ima jako dobru reprezentaciju, koja ima brze i tehnički jako dobro potkovane igrače. Naravno, svi odmah spominju Mareka Hamšika, koji igra u Kini pa je možda daleko od očiju, ali on je uvijek svjetska klasa. Odličan je defenzivni vezni Stanislav Lobotka iz Celte, velike kvalitete ima i Milan Škriniar iz Intera, a na vratima je još jedan od najpoznatijih slovačkih reprezentativaca, vratar Martin Dubravka iz Newcastlea.




Koliko god Lerant isticao kvalitete slovačke reprezentacije, ne bježi od činjenice da je Hrvatska još uvijek favorit.


– Koliko god Slovačka bila dobra, još uvijek se po individualnoj kvaliteti ne možemo mjeriti s Hrvatskom. Doduše, Slovaci su odigrali nekoliko jako dobrih utakmica pa nisu baš bez izgleda. Recimo uvjerljivo su u gostima pobijedili Azerbajdžan 5:1, a u Bakuu nikad nije lako igrati.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU