Iznenađenje

Pep Guardiola se oglasio nakon što je Jurgen Klopp obznanio da odlazi iz Liverpoola

Hina

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Nedostajat će mi, ali zadovoljan sam jer ću bez njega spavati malo bolje noć prije nego što igramo protiv Liverpoola - rekao je trener Cityja



MANCHESTER  Nakon što je Jurgen Klopp u petak iznenadio nogometni svijet najavom kako na kraju sezone napušta Liverpool, menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je priznao kako će mu nedostajati najveći rival.


“Imao sam osjećaj da on napušta i dio nas u Manchester Cityju jer je Liverpool bio naš najveći rival u njegovim godinama. Osobno mi je bio najveći rival još od vremena kad je bio u Dortmundu, a ja u Bayern Münchenu. Nedostajat će mi, ali zadovoljan sam jer ću bez njega spavati malo bolje noć prije nego što igramo protiv Liverpoola. Međutim, želim mu sve najbolje,” kazao je Guardiola.


Španjolski stručnjak je priznao kako je ostao iznenađen Kloppovom objavom.




“Klopp je apsolutno nevjerojatan trener i znam da ga ne poznajem izbliza, ali on je nevjerojatna osoba,” dodao je.


Menadžer “Građana” je naglasio kako razumije Kloppa jer se on tako osjećao u Barceloni.


“Osjetio sam to u Barceloni pa to potpuno razumijem. Međutim, on to ne priznaje, ali vratit će se. Svi menadžeri će se (osjećati umorno) kada odrade mnogo godina, ja to potpuno osjećam.”


Klopp, koji je tijekom svog mandata u redovima “Redsa” svojio Ligu prvaka, Premier ligu, Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, Liga kup i Superkup.


“Mislim da će Premier ligi nedostajati njegova karizma, osobnost i način na koji njegove momčadi igraju. Uvijek ih je bilo zadovoljstvo gledati koliko su pozitivni u svom pristupu. Pokušavaju pobijediti u svakoj utakmici. Želim mu sve najbolje,” poručio je Guardiola.


Klopp je u petak šokirao nogometnu javnost najavivši povlačenje s klupe Liverpoola na koncu ove sezone.


“Ja sam, kako da to kažem, na izmaku energije,” rekao je Klopp za Liverpoolovu web stranicu.


“Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro. Znam da ne mogu raditi posao opet i opet i opet i opet”, dodao je.


“Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim momčad, volim osoblje. Volim sve. Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti”, kazao je Klopp koji je “Redse” preuzeo u listopadu 2015.


Pod njegovim vodstvom Liverpool je osvojio naslov prvaka Engleske (2020), Ligu prvaka (2019), UEFA Supekup (2019), FIFA-ino svjetsko klupsko prvenstvo (2019), Liga kup (2022) i FA Kup (2022).