Odjeci iz Manchestera

Pep Guardiola priznao nemoć nakon novog posrtaja protiv Real Madrida: “Učinili smo sve…”

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Pep Guardiola/Foto REUTERS

Madrid je klub koji se uvijek bori za ostanak u situacijama u kojima se čini da nema izlaza, ali uvijek nađemo način - rekao je Carlo Ancelotti



MANCHESTER Ukrajinski vratar Andrij Lunin bio je jedan od junaka Real Madrida u trijumfu nad Cityjem.


– Postoje utakmice u kojima ne možete imati loptu i dokazati da ste bolja momčad, kada apsolutno znate da ćete morati patiti. Prije jedanaesteraca pripremili smo ono što smo vjerovali da će Cityjevi igrači učiniti i znali smo da će biti jedan koji će pokušati ići ravno preko mene. Odlučio sam riskirati i, srećom, izabrao sam pravog momka (Bernardo op.a) i upisao veliku obranu – poručio je Lunin nakon utakmice.


Pep Guardiola doživio je i drugi poraz od Reala u CL u posljednja tri izdanja tog natjecanja.




– Moram se zahvaliti svojim igračima iz dubine srca zbog načina na koji su igrali. Učinili smo sve tako da apsolutno ne žalim ni zbog čega što smo napravili. Nekad možete pobijediti na jedanaesterce, a nekad ne. Svi su odigrali na visokoj razini, igrali smo izvanredno, ali nažalost nismo realizirali prilike koje smo imali – rekao je trener Cityja.


Trener Real Madrida Carlo Ancelotti nije krio zadovoljstvo.


– Ovo je otprilike jedini način na koji možeš doći na Etihad i pobijediti. Radiš, žrtvuješ se i pobjeđuješ kako god možeš. Pep Guardiola je gospodin, uvijek je bio. Čestitao nam je, poželio nam sreću i to je ono što pravi gospodin radi. Večeras smo se jako, jako dobro branili. Ovdje se radilo o preživljavanju. Madrid je klub koji se uvijek bori za ostanak u situacijama u kojima se čini da nema izlaza, ali uvijek nađemo način – zaključio je talijanski stručnjak.