Spreman za OI

Pele napustio bolnicu

Hina

Pele je otpušten iz bolnice Albert Einstein u kojoj je prvo hospitaliziran 13. studenoga zbog bubrežnog kamenca, a desetak dana kasnije i zbog infekcije urinarnog trakta



SAO PAULO – Ne bojim se smrti – s tim je riječima najbolji nogometaš svijeta 74-godišnji Pele napustio bolnicu u Sao Paulu, u kojoj je proveo 15 dana zbog urinarnih komplikacija.


Pele je otpušten iz bolnice Albert Einstein u kojoj je prvo hospitaliziran 13. studenoga zbog bubrežnog kamenca, a desetak dana kasnije i zbog infekcije urinarnog trakta. ispred bolnice ga je dočekalo stotinjak novinara, kojima je najveća brazilska nogometna legenda poručio da se ne boji smrti.


“Ne bojim se smrti, ali još neću umrijeti. Pa ja se spremam za Olimpijske igre u Riju 2016. godine”, kazao je trostruki svjetski prvak i po većini anketa najbolji nogometaš svijeta svih vremena.




“Rekli su mi da ima neku vrstu infekcije. Doktori su mi također potvrdili i da imam čak tri srca”, našalio se Pele, aludirajući na svoje rodno mjesto Tres Coraçoes (Tri srca) u jugoistočnoj brazilskoj državi Minas Gerais. Liječnici još nisu objavili potpunu dijagnozu Peleovih zdrastvenih teškoća, no priznali da da je prije desetak dana njegovo stanje bilo ozbiljno.