Nema izbora

Paula Tramezzanija u petak čeka vatreno krštenje na Šubićevcu, talijanski stručnjak je pod imperativom pobjede

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto hnk-hajduk.hr

Paolo Tramezzani/Foto hnk-hajduk.hr

Potpuno jasno je da će svaki ishod na Šubićevcu osim pobjede bio doživljen kao neuspjeh



SPLIT Novog trenera Hajduka, talijanskog stručnjaka Paula Tramezzanija, čeka vraški težak posao na Poljudu. Vjerojatno je i on svjestan  situacije, da je upao u “kašetu brokova” iz koje se treba, ako u tome uopće uspije, što prije izvući. Momčad je preuzeo u ponedjeljak, a već u petak na otvaranju drugog dijela prvenstva čeka ga prvi zadatak. Na Šubićevcu se igra derbi protiv Šibenika. Splićani su bodovnom zaostatku za Dinamom, Rijekom, Osijekom i Goricom, svaki dvoboj im je kvalifikacijski u borbi za Europu. Istina, Hajduk je još u utrci za Rabuzinovim  suncem, ali o tome se baš previše ne priča u klubu.


Nepisano je pravilo da treneru treba barem deset dana za adaptaciju na novu momčad. Talijanski stručnjak neće imati tu pogodnost, a da stvar bude gora puno će se od njega i njegove momčadi očekivati već u Šibeniku. Potpuno jasno je da će svaki ishod na Šubićevcu osim pobjede bio doživljen kao neuspjeh. Jasno je da će Tramezzani biti najmanji krivac za to, ali će biti odgovoran po zapovjednoj dužnosti.


Ivan Delić otišao u S. Belupo

Ivan Delić karijeru nastavlja u Slaven Belupu nakon što je postignut dogovor o transferu između HNK Hajduk i prvoligaša iz Koprivnice.




Dvadesetdvogodišnji napadač za Bijele je odigrao ukupno 18 službenih utakmica, a prvi službeni nastup upisao je upravo protiv Slaven Belupa u Koprivnici u listopadu 2017. godine. Prvi dio aktualne sezone proveo je na posudbi u Varaždinu.

Najzanimljivije će biti vidjeti koju i kakvu će jedanaestoricu poslati na teren. Što mu je bivši privremeni trener Boro Primorac ostavio u “amanet”? Ništa dobroga! Pokazale i potvrdile su to dvije pripremne prijateljske utakmice protiv drugoligaša Solina i Croatije. Zajednički naziv nakon ta dva dvoboja je – blamaža. Osim rezultatskog ishoda, još jedno pitanje visi u zraku. Da li će zaigrati kapetan Mijo Caktaš? Sportski direktor Nikoličius nedavno je izjavio da trojica, četvorica igrača nisu sigurna da više žele nositi “bijeli” dres. Zapisnik utakmice protiv Šibenika mogao bi potvrditi slutnje o kojim je igračima riječ.  Turbulentno je na Poljud, uspješne igre, dakako prije svega dobri rezultati i pobjede jedini  mogu donekle (pri)miriti situaciju u klubu.