Rijeka vs. Hajduk

Paolo Tramezzani uoči Jadranskog derbija: “Rijeka je jaka momčad, protiv Hajduka uvijek igra utakmicu života”

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Prošlu utakmicu smo zabili u posljednjoj sekundi, ali za sutra će trebati procijeniti kakvu ćemo utakmicu moći odigrati i kojih 11 igrača je najbolje izabrati s obzirom na fizičku komponentu - rekao je Tramezzani



SPLIT Hajduk se sutra (17.30 sati) vraća prvenstvenim obvezama na Rujevici gdje je nedavno svladao Rijeku golom Caktaša u zadnjim sekundaama. Mijo je sada u drugoj momčadi, a trener ‘bijelih’ Paolo Tramezzani na raspolaganju ima trojicu novih igrača: Marka Livaju, Alexandera Kačaniklića i Marca Fossatija.


– Covid se pokazao kao ozbiljan problem s kojim se ne smije šaliti. Vidjeli smo to na vlastitoj koži. Ima još igrača koji su pozitivni i koji još ne treniraju. Dio njih se dobro oporavio, vratio, ali biti 12-14 dana zatvoren u kući sigurno ostavlja određenu sumnju za sutrašnju, ali i iduće utakmice – rekao je na startu trener Hajduka Paolo Tramezzani, a zatim se dotakao novih igrača i proteklog ogleda na Rujevici.


– Dolascima Livaje, Fossatija i Kačaniklića momčad se promijenila. Imamo tri nova igrača. S moje trenerske strane jako mi je drago što su ti igrači izabrali Hajduk. Za mene je to važan signal jer su sva trojica imali i ponude drugih klubova. Momčad se mijenja, ne samo u smislu individualnih kvaliteta već nudi i drukčiji spektar rješenja.




Kakvu Rijeku očekujete?


– Smatram da je Rijeka jaka momčad koja zna igrati nogomet. Istina je da u prethodnim utakmicama nisu u pozitivnom nizu. Rijeka protiv Hajduka uvijek igra utakmicu života, a i druge momčadi protiv Hajduka uvijek imaju poseban motiv. Prošlu utakmicu smo zabili u posljednjoj sekundi, ali za sutra će trebati procijeniti kakvu ćemo utakmicu moći odigrati i kojih 11 igrača je najbolje izabrati s obzirom na fizičku komponentu.


Hoće li sva trojica novih igrača zaigrati od prve minute?


– Srećom oni nisu imali problema s koronom. Imamo još posljednji trening, a večeras ću odlučiti. Sigurno će netko od njih biti u početnom sastavu.


Tko će šutirati jedanaesterac?


– Nekoliko igrača je vježbalo na treningu, ali to je drukčije na utakmici. Imam u glavi tri-četiri igrača, i tko u određenom trenutku se osjeća najbolje uzet će loptu. Promašili smo nekoliko penala ove sezone. Lopta je teška u tim trenucima, igrači su često pod pritiskom.


Hoćete li igrati u sustavu 3-5-2, ili ćete se vratiti sustavu 4-4-2?


– Ne znam, ne vjerujem. Mario Vušković je izvan stroja. David Čolina isto ima problema, Stefan Simić također ima određenih poteškoća. Za sutra ću složiti sastav u dogovoru s liječnicima. Vjerojatno ćemo u budućnosti igrati s trojicom u zadnjoj liniji, ali sutra jako teško.


Gdje vidite Fossatija, a gdje Livaju i Kačaniklića?


– Marca znam jako dobro kada je igrao u omladinskom pogonu Milana i Intera. Može igrati na svim pozicijama u veznom redu, poziciji ‘šestice’, a može biti i razigravač. Može funkcionirati i u veznom redu s dvojicom ili trojicom igrača. Alexander je igrač koji ima vrhunske tehničke kvalitete. Idealna mu je pozicija polušpice, voli se ‘otvarati’ i raširiti na terenu kako bi došao do pozicije da ugrozi protivnička vrata. Marko Livaja je igrao u nekim klubovima gdje sam i ja bio. Pratio sam njegov razvoj. Znam da je riječ o igraču koji može napraviti razliku, ali sam mu rekao da ne smije osjećati pritisak i odgovornost. Rođen je ovdje, tu je odrastao. Za njega je Hajduk nešto posebno. Drago mu je surađivati u igru, sigurno će mu pronaći najbolju poziciju. Ima fantastičan osjećaj za gol – zaključio je Tramezzani.