Ništa bez domaćih snaga

Paolo Tramezzani postao je majstor za Jadranske derbije, ovoga puta izvukli su ga “bili tići”

P. N.

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Paolo Tramezzani/Foto PIXSELL

Pobjeda i tri nova boda ostavili su na životu "bile", ali i njihova trenera Tramezzanija



SPLIT Hajduk je i treći puta zaredom u prvenstvu pobijedio Rijeku. Prve dvije pobjede ostvarili su na Rujevici i to isti minimalnim ishodom 1:0, a prošle subote bilo je 3:2 na Poljudu. Sve tri pobjede Splićani su ostvarili  pod vodstvom trenera Paola Tramezzanija. U prvom krugu prvenstvene utrke Riječani su slavili na Poljudu 2:1. Novi Jadranski derbi ponudio je jednu zanimljivu, kvalitetnu utakmicu u kojoj su domaćini bili dominatni do 47. minute kada su postigli treći zgoditak. Bio je to prvijenac Kačaniklića na majstorsku asistenciju mladog napadača Ljubičića koji je odigrao loptu petom – u stilu najvećih nogometnih znalaca.  Svaka čast! Zbog takvih poteza se dolazi na utakmice. Nakon toga gosti su zagospodarili travnjakom uspjeli su smanjiti golom kapetana i bivšeg igrača Hajdukovca Franka Andrijaševića, no nisu stigli uraditi ništa više od toga. Nakon što su postignuli treći gol igrača Hajduka su se povukli u obranu i odlučili za defenzivu što je razljutilo malobrojne gledatelje. Jedan zaštitar sa zapadne tribine je tako zavikao Tramezzaniju:


– Miiiinjjaaaj… Cambiooo…!


Bilo je vidljivo da su domaćini pali, ostali su bez snage i defenzivnim pristupom oni su sami sebi bili najveći protivnik. Talijanski stručnjak ostao  je dosljedan sebi kada su u pitanju izmjene. Uveo je tek Teklića, te u samoj završnici Jakoliša. U nedostatku  ozlijeđenih Dimitrova, Mujakića, Diamantakosa, Umut… Tramezzanije je bio prisiljen promijeniti početnu jedanaestorku. Tako su nakon dugo vremena od prve minute krenula čak petorica igrača poniklih u Hajdukovoj omladinskoj školi: Kalinić, Vušković, Livaja, Biuk i Ljubičić, te Jurić, koji je stigao prije nekoliko godina iz obližnjeg Dugopolja. To se odmah na najbolji mogući način odrazilo na igru momčad. Prvo poluvrijeme bila je najbolja prezentacija Hajduka ovoga prvenstva. Još se jednom potvrdilo da bez “domaćih igrača, bilih tića” u momčadi nema rezultata i pobjeda. Dvoboj s Rijekom bila je zadnja prilika Hajduka u borbi za jedno od europskih natjecanja, pobjeda i tri nova boda ostavili su na životu “bile”, ali i njihova trenera Tramezzanija,


Trammezani u Adidasu



Trener Tramezzani kao da se pomirio da neće u novoj sezoni voditi momčad Hajduka. Naime, utakmicu je vodio u trenerki Adidasa iako je službeni tehnički sponzor Hajduka Macron. Iako je bio upozoren od ljudi iz kluba i prije i za vrijeme poluvremena da ne može voditi momčad u opremi koja nije službeni klupski tehnički sponzor oglušio se na te zahtjeve. To je novi gaf Talijana. Poslije završetka dvoboja i poraza s Dinamom uzeo je dres od Kastratija što izazvalo pravu salvu nezadovoljstva i ogorčenja navijača. Taj problem trebaju riješiti čelnici kluba, sada je prioritet Dinamo.

U srijedu na Poljud u zaostaloj utakmici gostuje Dinamo. A koliko je uspjeh u Jadranskom derbi razgalio malobrojne gledatelje najbolje oslikava želja i povik jednog od njih u trenutku kada je Hajduk vodio 3:1.


– Dajte nam sada Dinamo!