Transferi

Palmer iz Cityja u Chelsea, Bonucci u Unionu iz Berlina

Hina

Zamijenili klubove - Mateo Kovačić i Cole Palmer/Foto REUTERS

Zamijenili klubove - Mateo Kovačić i Cole Palmer/Foto REUTERS



Daroviti 21-godišnji engleski krilni igrač Cole Palmer prešao je iz Manchester Cityja u Chelsea i potpisao sedmogodišnji ugovor, objavio je u petak londonski klub.


Financijski detalji ugovora nisu obznanjeni, ali engleski mediji su objavili da je dogovorena odšteta za Palmera od 40 milijuna funti (oko 46,5 milijuna eura) uz još 2,5 milijuna u mogućim bonusima.


Palmer je u Manchester Cityju bio suočen s žestokom konkurencijom na svojoj poziciji, ali je nakon odlaska Riyada Mahreza u Saudijsku Arabiju dobio priliku na početku ove sezone. Postigao je pogodak protiv Arsenala u Community Shieldu, kad je City nakon 1-1 u osnovnom dijelu utakmice poražen na jedanaesterce, a bio je i u momčadi koja je nakon 1-1 svladala Sevillu u europskom Superkupu u raspucavanju s 11 metara. No, u utakmicama Premier lige nije dobio priliku pokraj Bernarda Silve i Phila Fodena. U međuvremenu je Manchester City na krilnu poziciju doveo i Jeremyja Dokua iz francuskog Rennesa.




“Došao sam u Chelsea jer mi se sviđa ovaj projekt i zato što se nadam da ću dobiti priliku za pokazivanje svog talenta. Ovo je mlada i gladna momčad i nadam se da možemo napraviti nešto posebno”, rekao je mladi engleski reprezentativac u priopćenju svog novog kluba.


Palmerovim angažmanom Chelsea je u ljetnom prijelaznom roku potrošio više od 500 milijuna funti na pojačanja. Londonski klub je postao najveći europski potrošač, a otkako je u svibnju 2022. vlasnikom postao Amerikanac Todd Boehly na dolaske igrača utrošeno je više od milijardu funti.


Ovo ljeto je Cole Palmer s mladom engleskom reprezentacijom osvojio naslov europskog prvaka.


Leonardo Bonucci u Unionu iz Berlina


Iskusni talijanski stoper, 36-godišnji Leonardo Bonucci karijeru će nastaviti u njemačkom prvoligašu Unionu iz Berlina s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.


Iako je igrao za oba milanska velikana Milan i Inter, Bonucci je najveći dio karijere proveo u torinskom Juventusu s kojim je osvojio i osam naslova pvaka Italije te dva puta stizao do finala Lige prvaka (2015, 2017).


Za talijansku reprezentaciju Bonucci je dosada upisao 121 nastup i osam pogodaka te je bio član momčadi koja je prije dvije godine osvojila naslov europskog prvaka.