Ambicije velike

OŽIVJELA KRIMEJA Orijent 1919 počeo s pripremama: ‘Kod igrača vidim veliku želju’

Marko Cvijanović

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Ugodno su me iznenadili intenzitetom trke i zalaganja, možda zato što ste vi novinari bili prisutni. Bilo bi dobro da i ubuduće budete na treninzima - kaže trener OrijentaNogometaši Orijenta počeli su jučer pripreme za proljetni dio drugoligaške sezone, trener Fausto Budicin i njegovi suradnici okupili su jučer na krimejskom travnjaku momčad koja je jesenas ugodno iznenadila osvajanjem drugog mjesta s kojega pucaju i prvoligaški vidici. Prvi trening odradili su vratari Popović i Herman, braniči Vidas, Travaglia, Tadejević, Smolčić, Andrić, Matija Petrović, Mulac, Ivančević i Milinović, vezni igrači Mohorovičić, Fatić, Liber, Fumić, Šantek, Iličić i Svetić, odnosno napadači Monjac, Gerc, Fućak, Črnko i Flego.


Od novih lica na prvom treningu pojavili su se Kristian Fućak, koji je stigao na posudbu iz redova prvoligaša Varaždina, odnosno Antun Svetić, nekadašnji junior Rijeke, koji će trenirati s Krimejčanima i pokušati se nametnuti stožeru Krimejčana u kojem je novo ime ono Maroja Mustapića, trenera vratara koji je na toj poziciji zamijenio Ivana Grabovca. Na današnjem treningu očekuje se Marko Putnik, junior Rijeke i nekadašnji kapetan hrvatske U-17 reprezentacije, koji bi, temeljem dogovora sa strukom riječkoga prvoligaša, trebao donijetu kvalitetu više u zadnjoj liniji, odnosno u veznom redu. Na prvom treningu »crvenih« nije bilo prvog vratara Carla Berkovića, koji rješava status u zaprešićkom Interu, Krimeju su u zimskoj stanci napustili Sebastijan Antić (Jordan) i Leon Petrović (Rudar).


– Prva dva treninga bit će uvodnog tipa, u srijedu ćemo obaviti završna testiranja, a od četvrtka malo pojačati ritam. Idućih dana trenirat ćemo na Krasici kako bismo sačuvali naš travnjak, od drugog tjedna vježbe će već biti specifičnije i po linijama. Drago mi je što sam na prvom treningu kod igrača vidio veliku želju, ugodno su me iznenadili intenzitetom trke i zalaganja, možda zato što ste vi novinari bili prisutni. Bilo bi dobro da i ubuduće budete na treninzima, ha, ha, ha… – kaže Fausto Budicin, koji će već u subotu imati priliku uvjeriti se u mogućnosti momčadi tijekom prijateljske utakmice s trećeligašem Nehajem koja će se, ovisno o stanju travnjaka, odigrati na Krimeji ili u Senju.
Što se ostalih pripremnih utakmica tiče, Krimejčani će 24. siječnja u Rovinju igrati protiv Dinama, a onda 1. i 4. veljače u Umagu odmjeriti snage protiv slovenskih prvoligaša Aluminija, odnosno Rudara iz Velenja. Do početka prvenstva 23. veljače (Dinamo II, Maksimir) u planu je odigravanje susreta protiv Grobničana (12. veljače), odnosno slovenskog Brava (15. veljače).


Uoči prvog treninga igračima se obratio dopredsjednik Marinko Koljanin, koji na početku priprema pred nastavak sezone zrači entuzijazmom i optimizmom.


– Lijepo je vidjeti ovu mladu i poletnu momčad, drago mi je da smo u prvom dijelu sezone dokazali da Rijeka može imati stabilnog drugoligaša. Doduše, naši su rezultati u prvom dijelu sezone ponudili još jedan argument više toj tezi. Međutim, od prvog dana govorimo da nismo megalomani, znamo koliko možemo potrošiti i držimo se tih okvira. Vjerujem da ćemo i u drugom dijelu sezone igrati važnu ulogu u prvenstvu – poručio je Koljanin.