Bačuka Trophy

Ovog vikenda na Brnasima turnir za najmlađe nogometaše, sudjelovat će 50 ekipa iz 20 klubova

Jakov Kršovnik

Dragan Majkić, Alen Vančina i Denis Mladenić/J. KRŠOVNIK

Dragan Majkić, Alen Vančina i Denis Mladenić/J. KRŠOVNIK

U subotu će snage odmjeriti igrači u U-11 kategoriji, dan kasnije zakazano je natjecanje za U-9 kategoriju, 11. lipnja nadmetat će se U-10 kategorija, dok će igrači u U-13 kategoriji svoj turnir odigrati krajem kolovoza



VIŠKOVO  Ovog vikenda na Brnasima će se održati 4. izdanje nogometnog turnira za mlađe uzraste Bačuka Trophy u četiri dobne kategorije. Sudjelovat će 32 ekipe iz 20 klubova iz PGŽ-a i Istre, a dolaze i gosti iz Ilirske Bistrice te Zagreba. Ukupno će se okupiti više od 500 mladih nogometaša. U subotu će snage odmjeriti igrači u U-11 kategoriji, dan kasnije zakazano je natjecanje za U-9 kategoriju, 11. lipnja nadmetat će se U-10 kategorija, dok će igrači u U-13 kategoriji svoj turnir odigrati krajem kolovoza. Turniri počinju u 9 sati, a finala su na rasporedu u 18 sati.


Uz domaćina iz Halubjana dolaze ekipe Rijeke, Orijenta, Grobničana, Zameta, Opatije, Škole nogometa Prvi gol, Torrete, Nogometno društvo Bistrica te zagrebačka Concordia. Direktor turnira Alen Vančina najavljuje da će svaka ekipa odigrati barem pet utakmica.


– Osim natjecateljskog dijela veliku važnost pridajemo i poštovanju načela fair-playa. Tako se i ove godine turnir održava pod motom »Igrači igraju, treneri treniraju, a gledatelji gledaju«. Pogotovo fokus stavljamo na ponašanje roditelja na tribinama, kao i trenera koji vode utakmice – kaže Vančina.




Dragan Majkić, Predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo, dodao je da je riječ o jednom od najjačih turnira u ovom dijelu Hrvatske za ove četiri uzrasne kategorije.


– Turnir svake godine raste, ima i međunarodni karakter s obzirom na to da dolaze gosti iz Slovenije. Nadamo se da će i iduće godine biti još bar 30 posto jači – kaže Majkić.


Denis Mladenić, zamjenik načelnice Općine Viškovo, podcrtao je važnost bavljenja sportom, ali i istaknuo da Viškovo nastavlja ulagati u sport i sportsku infrastrukturu.


– Dođite na Viškovo, bodrimo mlade igrače i neka živi fair-play. Neka djeca koja nam dođu u goste ponesu lijepe uspomene s našega Viškova – zaključio je Mladenić.