Kakva kriza...

Ovo su nogometaši koji su najviše zaradili u “kriznoj-korona godini”, Leo je opet napunio kasu…

Portal Novi list

Cristiano Ronaldo i Leo Messi/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo i Leo Messi/Foto REUTERS

Argentinac će ove godine zaraditi 126 milijuna dolara računaju li se svi njegovi prihodi od "gaža" u Barceloni pa do ostalih sponzorskih aktivnosti



RIJEKA Mnogi su tvrdili da će korona-kriza uzdrmati svijet vrhunskog sporta, no kao sve gospodarske krize najsnažnije je zahvatila onaj najosjetljiviji i najsiromašniji sloj sportaša i klubova. Tako je i u svijetu nogometa. Najplaćeniji nogometni eksponati su i kriznoj godini jako dobro poslovali, očekuje se da će do kraja godine na njihove račune sjesti oko 570 milijuna dolara. Jasno, u pitanju su primanja prvih deset najplaćenijih igrača.


Na čelu te ugledne kolone bogataša u kopačkama je prema ForbesuLeo Messi. Argentinac će ove godine zaraditi 126 milijuna dolara računaju li se svi njegovi prihodi od “gaža” u Barceloni pa do ostalih sponzorskih aktivnosti. Cristiano Ronaldo je u toj utrci “kraći” za devet milijuna dolara. Brazilac Neymar može do kraja godine računati na zaradu od 96 milijuna dolara, Francuz Kylian Mbappe na 42 milijuna dolara, a u prvu petorku ugurao se i Mo Salah sa 37 milijuna dolara.


Top 10 najplaćenijih igrača u 2020.




1. Lionel Messi – 126 mil. dolara


2. Cristiano Ronaldo – 117 mil. dolara


3. Neymar – 96 mil. dolara


4. Kylian Mbappe – 42 mil. dolara


5. Mohamed Salah – 37 mil. dolara


6. Paul Pogba – 34 mil. dolara


7. Antoine Griezmann – 33 mil. dolara


8. Gareth Bale – 29 mil. dolara


9. Robert Lewandowski – 28 mil. dolara


10. David De Gea – 27 mil. dolara