Lista želja

Ovo su imena koje Xavi priželjkuje u svlačionici Barcelone nakon ljetnog prijelaznog roka

Portal Novi list

Xavi Hernandez/Foto REUTERS

Xavi Hernandez/Foto REUTERS

Posebno zanimljivo zvuče kandidati za mjesto u vršku napada. Vodstvo Katalonaca navodno će pokušati  iskoristiti (ne)sporazume između Roberta Lewandovskog i Bayerna



RIJEKA Španjolski mediji obojavili su popis igrača koje je navodno trener Xavi stavio pred klupsku upravu i poželio u svlačionici Barcelone u idućem, ljetnom prijelaznom roku. Pored Andreasa Christensena i Francka Kessieja, koji dolaze kao slobodni igrače, trener Katalonca traži još najmanje šestoricu pojačanja, a za svakog od njih trebat će nešto izdvojiti na ime obeštećenja jer nisu u pitanju slobodni igrači.


Sve glasnije se spominje mogućnost angažmana Cesara Azpilicuete, koji izgleda napušta Chelseaju, navodno je blizu dogovora s Barcom i Rafinha iz Leedsa. Na lijevi bok mogao bi stići još jedan igrač iz Londona – Marcos Alonso.


Posebno zanimljivo zvuče kandidati za mjesto u vršku napada. Vodstvo Katalonaca navodno će pokušati  iskoristiti (ne)sporazume između Roberta Lewandovskog i Bayerna, ali je vrl0 upitno da li će uspjeti zadovoljiti njegove financijske apetite.




Sve glasnija su govorkanja i oko Xavijeva pokušaja da privoli na dolazak Sadija Manea, a spominje se i Mo Salah, koji još nije produžio ugovor s Liverpoolom. Aktualni trener Barcelone s otoka bi radio doveo i Bernarda Silvu (Manchester City), te igrača na poziciji zadnjeg veznog igrača kojega bi se pripremalo kao zamjenu za Sergia Busquetsa. Lista mogućih kandidata za to mjesto je poduža, počevši od Rubena Nevesa (Wolverhampton), preko Carlosa Solera (Valencia) pa do Martina Zubimendija (Real Sociedad) i Marca Roca (Bayern).