Pogrešna procjena

Otpisani napadač Hajduka ima sjajan učinak u dresu Šibenika, zabio je četiri gola, a pet puta je asistirao

P. N.

Marin Jakoliš/Foto PIXSELL

Marin Jakoliš/Foto PIXSELL

Tko je pogriješio kod Marina Jakoliša!? Sportski direktor Mindaugas Nikoličius, predsjednik Lukaš Jakobušić ili pak trener Jens GustafssonSPLIT Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, na svojem premijernom nastupu pred novinarima nakon što je izabran za prvog čovjeka kluba, jasno je poručio da u novoj sezoni druga momčad neće se natjecati u Drugoj ligi. Bila je preveliki financijski teret za budžet kluba. Trošak cjelokupnog pogona druge momčad iznosi je godišnje cca 10 milijuna kuna. Uistinu puno i previše. Tako je tijekom ljetnog  prijelaznog roka druga momčad ugašena, a velika većina igrača raskinula je ugovor sa klubom. Isto tako dogodila se i “čistka” u svlačionici prve momčad. Hajduk u ovom trenutku ima 16 igrača na posudbi. Jedan od njih je Marin Jakoliš koji je otišao na posudbi u matični klub Šibenik uz opciju da Šibenčani otkupe njegov ugovor za  200 tisuća eura. Jakoliš je na Poljud stigao u ljetnom prijelaznom roku u sezoni 2019./20. iz austrijske Admire Wacker. Na njegovom dolasku inzistirao je tadašnji trener Damir Burić koji ga je trenirao dok je vodi momčad iz Austrije.


U bijelom dresu do odlaska na posudbu u klub sa Šubićevca odigrao je 44 utakmice i postigao je samo dva gola. Nije se puno odigrao, osim toga igrao je na pozicijama koji njemu nisu prirodne. Doveden je bude pojačanje u vrhu napada, da zabija golova. U doba “vladavine” Igora Tudora na klupi splitskog kluba “dobio” je novu, sasvim neprirodnu poziciju – igrao je desnog boka. Znao je zaigrati i kao lijevi bek ili pak lijevokrilni napadač. Bio je potpuno izgubljen. Tek pri kraju mandata Talijana Paola Tramezzanija vraćen je na mjesto napadača, ali bez učinka.


Shvatio je Jakoliš da najvjerojatnije niti u novoj sezoni neće dobiti pravu priliku, da mu u Hajduku ne vjeruju. Prihvatio je  poziv matičnog kluba i otišao na posudbu. I tamo kao da se na travnjak pojavio neki novi Marin Jakoliš. Uz igrača Dinama Antonia Marina, koji je također došao na posudbu, najbolji je igrač momčad. U dosadašnjem tijeku prvenstvene utrke zabio je četiri gola, a ima čak i pet asistencija. Slovenski reprezentativac Jan Mlakar, koji igra u vrhu napada, na deset utakmica postigao je tri gola i ima jednu asistenciju. Tko je pogriješio kod Marina Jakoliša!? Sportski direktor Mindaugas Nikoličius, predsjednik Lukaš Jakobušić ili pak trener Jens Gustafsson. Ovaj potonji sigurno nije jer ga nije imao vremena pobliže upoznati bez obzira na odrađene pripreme…