Hajdukove muke

Otkrivamo zbog čega je Gustafsson dobio priliku pobijediti Belišće i produžiti svoj trenerski mandat na klupi Hajduka

P. N.

Stipe Biuk i Marko Livaja/Foto PIXSELL

Stipe Biuk i Marko Livaja/Foto PIXSELL

Šveđanina je od otkaza spasilo to što se predsjednik i sportski direktor Hajduka nisu složili da li na njegovo mjesto dovesti stranca ili domaćeg stručnjaka



SPLIT Hajduk je prema očekivanjima pobijedio trećeligaša Belišće u osmini finala Kupa Hrvatske. Naime, nakon remija s Goricom na Poljudu mnogi su zazivali smjenu i odlazak Šveđanina Jensa Gustafssona s klupe bijelih. To se nije dogodilo, čelnici kluba, predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius, čiji je Šveđanin “projekt”, odlučili su mu pružiti još jednu priliku. I to samo iz jednog jedinog razloga jer se nisu mogli usaglasiti oko izbora novoga trenera. Predsjednik je navodno želio da novi strateg bude domaći trener, dok je sportski direktor želio da momčad ponovo povjeri strancu. Tako je Gustafsson dobio novu priliku. Sreća da je za protivnika imao trećeligaša. Splićani su ostvarili uvjerljivu pobjedu, došla je poslije tri prvenstvene utakmice na kojima bijeli nisu slavili. Prolaz u četvrtfinale Kupa donijelo je malu mrvicu mira Gustafssonu, točnije do nedjeljnog prvenstvenog ogleda sa Slaven Belupom u Koprivnici. Ako u Podravini ne osvoji sva tri boda švedski strateg teško će “preživjeti” na klupi.


Gustafsson nije krio ogromno zadovoljstvo nakon utakmice u Belišću, u najmanju ruku kao da je ostvario povijesnu pobjedu.


– Kada igraš dobro, a ne zabiješ počinješ sumnjati u neke stvari. Svi su počeli sumnjati u nas. Mi radimo naporno, a protiv Belišća smo pokazali što možemo.




U dužno poštovanje prema Belišću ta pobjeda nije mjerilo vrijednosti bijelih. Više godišnje stoji splitskog prvoligaša najslabije plaćeni igrač nego cijela momčad Belišća!  Koliko se Gustafsson bojao sraza s trećeligašem najbolje otkriva činjenica da je na travnjak poslao najbolju i najjaču jedanaestoricu, jedino je umjesto Kalinića na vratima bio Subašić. Unatoč prolazu u četvrtfinale Gustafsson i nadalje sjedi na užarenoj Hajdukovoj klupi!