In memoriam

Otišao je zaštitni znak zametskog sporta, Bobo je bio jedan od inicijatora ponovnog pokretanja nogometnog kluba na Zametu

Denis Frančišković

Za sve koji su ga znali bio je jednostavno Borjan, od 1975. do 1995. godine uz Brunića »alfa i omega« kluba



RIJEKA   Zametski sport, poglavito nogomet, ostao je bez još jedne legende, Borisa Borjana Srdoča, svog istinskog zaštitnog znaka. Srdoč je uz Brunu Katarinčića, Vittorija Droga i Zvonka Sviličića bio jedan od pokretača osnivačke skupštine Nogometnog kluba Zamet, koja je održana 24. lipnja 1975. godine, a kao nastavak tradicije igranja nogometa na Zametu početkom 20. stoljeća, kao sljedbenika nogometnog kluba Jadran i Sportskog kluba Zamet.


Za sve koji su ga znali bio je jednostavno Borjan, od 1975. do 1995. godine uz Brunića »alfa i omega« kluba. Osebujna osoba, bez dlake na jeziku, uvijek spreman reći svima direktno što je mislio. U tom razdoblju bio je i trener juniora, a nešto kasnije i seniorske momčadi koja je izborila plasman u viši rang natjecanja. Kasnije je vodio i veterane kluba.


Na skupštini kluba 1995. godine odlučio je povući se s funkcija u klubu i pomagati mu više kroz rad u Sportskom društvu Zamet, gdje je prvo bio član Upravnog odbora, a kasnije je postao i dopredsjednik Društva.




Na skupštini 1995. za predsjednika Nogometnog kluba Zamet izabran je Zoran Miličković, koji je s Borjanom na osmišljavanju i vođenju kluba i njegove organizacije proveo više od 40 godina.


– Borjan je osoba, koja me dovela u Zamet i tisuće listova trebalo bi za opisati sve naše utakmice i avanture. Ali ono što mi je uvijek govorio kao svoju posebnu želju i san bilo je: »Zoki, moja je želja da u Zamet dođe dijete sa sedam godina i bude u klubu do 77 godina.« Dragi naš Bobo, možemo se pohvaliti da u klub dolaze djeca s pet godina, da Zamet od početne tri momčadi danas ima njih 13, od toga 12 natjecateljskih. Ujedno da smo prepoznatljivi po Školi nogometa koja ostvaruje vrhunske rezultate, da je Zamet stabilan klub i da možeš biti ponosan na sve nas koji sada radimo i vodimo klub. Hvala ti za sve – istaknuo je Zoran Miličković na oproštaju od Borjana.