Ivica Ivušić

Osječki vratar uoči povratka u rodni grad: “Znamo koliko je Rijeka kvalitetna, ali mi dolazimo po tri boda”

Davor Petrović

Ivica Ivušić/Foto PIXSELL

Ivica Ivušić/Foto PIXSELL

Volim Rijeku, ali sve moje misli i koncentracija su vezani uz uspjeh kluba za koji igram - kaže Ivušić



ZAGREB Domaći remi s Dinamom (1:1) nije ugasio šampionske snove Osijeka, koje su i dalje gore jednakim žarom. Samim time je jasno da momčad pod stručnim ravnanjem Nenada Bjelice danas stižu na Rujevicu vrlo jasnim ambicijama.


– Iako nismo uspjeli pobijediti Dinamo na svom terenu, san o naslovu prvaka još uvijek živi u našoj svlačionici. Sve dok nam matematika pruža priliku za proboj na prvo mjesto, mi ćemo vjerovati da možemo ispisati klupsku povijest. Sada nam ne preostaje ništa drugo nego skupljanje što većeg broja bodova u preostalih šest kola – kaže Ivica Ivušić, Riječanin na golu Osijeka.


Rijetki su se nadali da ćete do završnice sezone uspješno pratiti tempo skupljanja bodova koji je nametnuo Dinamo. Postoji li sada u vašoj svlačionici određeni pritisak?


– Ne znam kako je to izgledalo ljudima sa strane, ali mi smo od početka vjerovali da možemo držati korak s Dinamom. Samim time, možemo reći da cijelu sezonu nosimo taj pritisak, iako ja to ne bih tako nazvao. Jednostavno, svaki od nas živi za taj naslov prvaka i tu za nas ne postoji pritisak. Stvarno smo prezadovoljni što smo došli tu gdje smo sada i uživamo u tome. Rekao bih da imamo pozitivan naboj, a ne pritisak. Jedva čekamo svaku novu utakmicu i nadamo se da ćemo ostvariti naš zajednički san i osvojiti naslov prvaka. Sami smo se doveli u ovu situaciju i znamo se nositi sa svime što ona nosi. Bez obzira kako završi ova sezona, mislim da možemo biti ponosni na sve što smo postigli. Sada idemo utakmicu po utakmicu.


Iznimna momčad


Prvi takav izazov je derbi na Rujevici. Igra li vam išta drugo, osim pobjede?




– Sada nam je svaki bod važan, a to znači da želimo osvojiti sva tri. Znamo koliko je Rijeka kvalitetna i koliko je teško svako gostovanje na Rujevici. Međutim, smatram da smo ove sezone već puno puta pokazali da imamo razloga vjerovati da možemo osvojiti ta tri boda. Tako ćemo se i postaviti u ovom derbiju.


U proteklih sedam kola Rijeka je osvojila devetnaest bodova, s time da trenutno iza sebe ima šest uzastopnih pobjeda u HT Prvoj ligi. Vjerujete li da Osijek prekinuti taj niz?


– Svi znamo da je Rijeka iznimno kvalitetna momčad, koju vodi odličan trener. Prije mjesec i pol su bili u krizi, ali u zadnje vrijeme stvarno izgledaju jako dobro. Međutim, mi pokušavamo prestići Dinamo, a to znači da moramo gledati isključivo sebe i ići na pobjedu. Samo tako možemo ostvariti san koji svi zajedno sanjamo.


Maksimalan oprez


Postoji li neki pojedinac na kojeg ćete posebno obratiti pažnju? Na primjer, od pet golova Rijeke u zadnja dva kola tri je zabio Sandro Kulenović, a dva Robert Murić.


– Bilo bi pogrešno gledati Rijeku na taj način jer tamo su svi dobri igrači. Stvarno mislim da nema smisla izdvajati pojedince u tako kvalitetnoj momčadi. Rijeka ima izuzetan napadački potencijal, tamo svaki igrač može ugroziti gol suparnika. Zbog toga smatram da se ne treba koncentrirati na samo jednog od njih. Jednostavno, stalno moramo biti maksimalno oprezni.


Budi li kod vas gostovanje na Rujevici posebne emocije?


– Naravno, uvijek je lijepo doći u rodni grad. Volim Rijeku, ali sve moje misli i koncentracija su vezani uz uspjeh kluba za koji igram. U Osijeku su me jako lijepo primili i tu se stvarno osjećam kao kod kuće. Osim toga, ovdje mi se prije dva mjeseca rodio i sin. Jednostavno, Osijek je postao moj drugi dom.



Standings provided by SofaScore LiveScore