Ubijaju nogomet

Osječani su još uvijek “ludi” nakon poništenog gola: “U HNL-u nema tehničkih preduvjeta za VAR”

Portal Novi list

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Nenad Bjelica/Foto PIXSELL

Da bi VAR mogao na pravi način ispuniti svoju namjenu prije svega se moraju stvoriti svi tehnički preduvjeti za to, a to još uvijek kod nas nije tako - rekao je veznjak Vedran Jugović



OSIJEK U redovima osječkog prvoligaša teško su se pomirili s remijem protiv Gorice i poništenim pobjedničkim pogotkom nakon intervencije VAR-a u zadnjim sekundama utakmice.


– Da, svakome po bod na kraju. Očekivali smo takvu utakmicu, znali smo da je Gorica iznimno tvrda i čvrsta i ne ostavlja puno prostora svojim protivnicima, ali nismo ni mi njima ništa dopustili. U nastavku su nam zabili iz prve neke ozbiljnije prilike, a mi smo potom sve karte bacili u napad. Došli smo do izjednačenja u finišu, a kraj je zaista bio dramatičan. Što se tiče tog poništenog pogotka, dobio sam sliku te situacije s par strana i prije svega moram reći kako se nema dobar kut da bi se točno vidio svaki detalj. Puno je tu nejasnoća, no to se više ne može promijeniti. Moramo ići dalje, što prije se fizički i psihički oporaviti jer nas je ovo baš ispraznilo. Nije to lako prihvatiti na terenu, kada onako burno proslavimo gol, da bi ga se nekoliko minuta kasnije poništilo. Odluka je jako „tijesna“, a po meni takve stvari ubijaju nogometnu emociju. Da bi VAR mogao na pravi način ispuniti svoju namjenu prije svega se moraju stvoriti svi tehnički preduvjeti za to, a to još uvijek kod nas nije tako – rekao je veznjak Vedran Jugović.