Mile Škorić

Osijekov reprezentativni branič uoči dolaska na Rujevicu: “Nadam se da ćemo Drmića i ostale svesti na minimum prilika za gol”

Davor Petrović

Mile Škorić/Foto PIXSELL

Mile Škorić/Foto PIXSELL

Siguran sam da će nas naš stručni stožer dobro pripremiti za sva iskušenja koja bi nas mogla očekivati na Rujevici jer tamo će puno toga ovisiti i o nama - rekao je Škorić



ZAGREB Osmina finala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa Osijeku je donijela teško izborenu pobjedu u zapadnom dijelu Zagreba, a samim time i dobru podlogu za nedjeljno gostovanje kod Rijeke. Iako konačni rezultat (2:0) to ne sugerira, Rudeš je štićenicima Nenada Bjelice zadao dosta muka, a imao je i svojih prilika za postizanje barem jednog gola. Ipak, još jednom se pokazalo da osječka obrana, predvođena kapetanom Milom Škorićem, predstavlja pravi bedem.


– Utakmica s Rudešom bila je apsolutno zahtjevna. Imali smo teško gostovanje kod momčadi koja se nalazi u vrhu Druge HNL i zna igrati. Osim toga, oni su, kako bismo rekli nogometnim žargonom, bili napaljeni i napravili su nam dosta problema. Na kraju smo ih pobijedili i idemo dalje, pripremamo se za derbi s Rijekom – kaže Škorić.


Čemu se nadate na Rujevici?


– Očekuje nas derbi sa suparnikom koji zabija puno golova, pogotovo na svom terenu. Imamo maksimalno poštovanje za Rijeku, ali mi imamo svoje ambicije i na Rujevici želimo osvojiti tri boda.


Može li vas Rijeka nečim iznenaditi?




– Nema tu nikakvih tajni i nepoznanica. Svi sve znamo jedni o drugima i jasno je da nas očekuje teška utakmica. Rijeka je u dosadašnjem dijelu sezone pokazala veliku kvalitetu, a to znači da mi moramo igrati kao i do sada, kompaktno i organizirano.


Posljedna linija


Rijeka je najefikasnija momčad HT Prve lige u prvih trinaest kola, a Josip Drmić je postigao jedanaest golova u isto toliko utakmica. Očekujete li puno posla za obranu na Rujevici?


– Ne bih to baš tako postavio. Mi otraga smo posljednja linija prije gola, ali obrana počinje od napada i veznog reda. Zbog toga svi moramo biti čvrsti i kompaktni. Kao i prošle sezone, mi i sada primamo malo golova. Nadam se da će i sada tako biti, da ćemo Drmića i ostale iz ofenzivnog dijela Rijeke svesti na minimum prilika za gol. Naravno, i da mi budemo učinkoviti u napadu.


Na prošlih pet utakmica Osijek je primio samo jedan gol, s time da je na zadnje tri mreža ostala čista. Koliko vam to znači uoči derbija s najubojitijim napadom HT Prve lige?


– To skoro svaki put znači pobjedu i nova tri boda, ili prolaz u iduću fazu natjecanja. Kada obrana dobro odradi svoj posao i ne primi gol, veći su izgledi da napad napravi svoje. Od toga sve počinje, i zato je, kao što sam rekao, bitno svesti svakog suparnika na minimum prilika.


Dobra Rijeka


Kako vam se čini Rijeka?


– Oni ove sezone izgledaju baš dobro. Odigrali su dvije odlične utakmice s Dinamom, s time da su, po meni, drugu trebali završiti pobjedom. Možda ih je rasplet tog derbija malo poljuljao, ali svi jako dobro znamo kvalitete Rijeke. Siguran sam da će nas naš stručni stožer dobro pripremiti za sva iskušenja koja bi nas mogla očekivati na Rujevici jer tamo će puno toga ovisiti i o nama.


Prošlog tjedna Rijeka je na Rujevici izgubila prvu prvenstvenu utakmicu od svibnja ove godine. Može li vam to biti određeni pokazatelj za derbi?


– Tu utakmicu Lokomotiva je odigrala vrlo zrelo i dobro. Na kraju krajeva, Lokomotiva je također kvalitetna momčad, mlada i poletna. Mislim da je ta utakmica najbolje pokazala da u našem prvenstvu svatko svakoga može pobijediti. Imamo ligu s deset klubova i svako pa i najmanje opuštanje odmah donosi probleme.