Stručno pojačanje

Osijek u treneru koji je izbacio Rijeku u polufinalu Kupa pronašao novog šefa škole nogometa

Portal Novi list

Danijel Jumić/Foto PIXSELL

Danijel Jumić/Foto PIXSELL

Danijel Jumić vodio je omladinski pogon Istre 1961



OSIJEK Danijel Jumić novi je voditelj Škole nogometa Osijeka. Jumića je poziv sportskog direktora i trenera Osijeka Nenada Bjelice dočekao na funkciji voditelja Škole nogometa Istre 1961, a osim toga istekom prošle sezone bio je trener prve momčadi “zeleno-žutih”. Jumić je ostavio momčad u ligi, te senzacionalno preko Rijeke odveo u finale Kupa.


– Hvala Klubu i Nenadu što su mi omogućili da dođem u sredinu kakva je Osijek. Ovdašnja škola nogometa ima veliku povijest, sigurno jednu od najboljih u Hrvatskoj, i nadam se da ću svojim radom pomoći da budemo još kvalitetniji i bolji. Napravit ću sve da svoje znanje i energiju prenesem na rad u školi nogometa u Osijeku i pomognem trenerima i struci da napravimo još jedan iskorak. Rezultat meni nije primaran, već da što veći broj igrača dođe do seniorskog nogometa i ima kvalitetu za nametnuti se prvoj momčadi – rekao je Danijel Jumić za klupske stranice.


Bjelica je pojasnio da će njegov prethodnik Miroslav Žitnjak ostati u ulozi čovjeka koji će raditi na organizaciju škole, dok će Jumić voditi brigu o sportskom segmentu.