Nova pobjeda

Osijek svladao mađarski Zalaegerszegi, izborio 3. pretkolo Konferencijske lige

Portal Novi list, Hina

Ilustracija / Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Ilustracija / Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Nakon 1-0 slavlja na Opus Areni, Osijek je u uzvratu na ZTE Areni pobijedio sa 2-1



Nogometaši Osijeka izborili su plasman u 3. pretkolo Konferencijske lige nakon što su u obje utakmice drugog pretkola pobijedili mađarski Zalaegerszegi TE.


Nakon 1-0 slavlja na Opus Areni, Osijek je u uzvratu na ZTE Areni pobijedio sa 2-1. Za Osijek su zabili Bence Gergenyi (9-ag) i Josip Špoljarić (73), dok je pogodak za domaćine zabio Eduvie Ikoba (82).


U trećem pretkolu Osijek će igrati protiv boljeg iz susreta turske Adane Demispor i rumunjskog CFR Cluja. Prvi susret u Rumunjskoj je završio 1-1.




Stjepan Tomas je u odnosu na prvi susret napravio dvije zamjene. U momčadi su od prve minute zaigrali Stefanos Evangelou i Petar Pušić, dok su na klupi ostali Kristian Fućak i Kristijan Lovrić.


Što se Mađara tiče, promijenili su samo vratara. Umjesto Zsombora Senka povjerenje je dobio Marton Gyurjan.


Osijek gotovo nije mogao bolje otvoriti susret. Već u devetoj minuti stigao je do prednosti.


Darko Nejašmić je sjajnom dugačkom loptom uposlio Miju Caktaša koji je pobjegao mađarskoj obrani, izašao sam ispred domaćeg vratara, te pucao. Gyurjan je obranio, međutim lopta se odbila u Gergenyja i završila u mreži.


Osijek je u 17. minuti imao novu prigodu. Oleksander Drambajev je projurio po lijevoj strani, ušao u kazneni prostor i povratnom loptom uposlio Pušića koji je pucao sa 12-13 metara, no Gyurjan je sjajno obranio.


Prvi ozbiljniji pokušaj Mađari su imali u 25. minuti, iz slobodnog udarca je pucao Szabolcs Szalay, no nije bio precizan. U 41. minuti Caktaš je imao veliku priliku, Šime Gržan je ubacio s desne strane, a Caktaš na drugoj vratnici loše pucao glavom.


Najbolju priliku u prvom dijelu ZTE je imao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je glavom pucao Mate Sajban, ali je Marko Malenica bio siguran.


Domaćin je žustrije krenuo u nastavak i u uvodnim minutama drugog poluvremena ZTE je imao dvije prilike. U 47. minuti je pucao Szalay, ali je Malenica sjajnom reakcijom spriječio izjednačenje. Tri minute kasnije Ikoba je pucao iz blizine, ali nije dobro zahvatio loptu.


Blizu izjednačenja domaćin je bio i u 61. minuti, Matyas Tajti je snažno opalio sa 18 metara pogodivši vratnicu. Osijek je u nastavku vrebao prilike iz kontri i priliku je dočekao u 73. minuti.


Puno je toga napravio Nejašmić koji je osvojio loptu na desnoj strani, prošao dvojicu igrača, te krasnom dijagonalom pronašao Gržana na lijevoj strani. Ovaj je ušao u kazneni prostor te povratnom loptom uposlio Špoljarića koji je zabio klubu u kojem je prije dvije sezone bio na posudbi.


Osam minuta prije kraja susreta ZTE je smanjio. Loše je u kaznenom prostoru reagirala gostujuća obrana, što je iskoristio Eduvie Ikoba i uz malo sreće zabio za smanjenje vodstva.


Krenuli su potom Mađari na sve ili ništa, no više nije bilo golova.