Kristian Fućak

Osijek predstavio pojačanje s Krimeje: “Volim Rijeku, ali kada sam dobio ponudu od Bjelice nisam se puno premišljao”

Kristian Fućak/Foto NK Osijek

Kristian Fućak/Foto NK Osijek

Mislim da je to bilo dobro i za moj bivši klub Orijent 1919, ali i za moj daljnji razvoj - rekao je Fućak



OSIJEK Osječki prvoligaš predstavio je dva nova lica u svojim redovima, napadače Mihajla Baića, napadača iz Čukaričkog i Kristiana Fućka, donedavno napadača i najboljeg igrača Orijenta 1919. Fućak je potpisao unosan petogodišnji ugovor, a drugoligaš s Krimeje od ovoga transfera uprihodio sto tisuća eura na ime odštete plus pripadajuće bonuse ovisno o tome kako će se Fućak snaći u Gradskom vrtu.


– Vrlo smo zadovoljni i sretni. Kristijan će biti uz prvu momčad cijelo vrijeme, kao i Mihajlo  s time da će on skupljati prve minute s B momčadi. Kao što smo rekli, osim što pokušavamo dovesti značajnija nogometna imena vodimo računa o klupskoj budućnosti. Oni su zalog našoj budućnosti. Vjerujem u njih i da će nam biti od pomoći. Obojica imaju dugoročne ugovore i drago nam je što smo ih uspjeli dovesti u naš klub – rekao je na predstavljanju mladih napadača Nenad Bjelica, trener i sportski direktor Osijeka i suočio se s pitanjem velikog broja napadača u svojem kadru.


– Prije svega Baić će kao što sam rekao igrati i za drugu momčad, a riječ je o prvoj špici. Kristijan može igrati i na krilu. Uostalom, mi smo ga prvo zapazali na toj poziciji prije godinu dana na prijateljskoj utakmici u Poreču. Ove sezone je više igrao za Orijent 1919 u špici – dodao je Bjelica.




Kristian Fućak je u razmaku od nekoliko tjedana napravio korak od sedam milja. Od borbe za naslov prvaka u Drugoj HNL do borbe za naslov u Prvoj HNL.


Kristian Fućak, Nenad Bjelica i Mihajlo Baić/Foto HNK Osijek


– Došao sam iz Druge lige u veliki klub i zahvalio bih se treneru i Upravi što su mi dali priliku. Pokušat ću što prije doći do statusa kojega trener od mene očekuje. Dat ću sve od sebe da pomognem klubu i opravdam očekivanja. Pratio sam Osijek i Prvu HNL, konkurencija su mi sve veliki igrači. Najdraže mi je što imam uz sebe trenera uz kojega ću još napredovati kao igrač. Pružit ću sve od sebe da u ovoj konkurenciji pokažem da zaslužujem ovo mjesto – rekao je Fućak i suočio se s logičnim pitanjem osječkih novinara: “Mediji su vas povezivali uz Rijeku, gdje ste također mogli završiti ove zime. Je li Osijek posloženiji od Rijeke u borbi za naslov prvaka?”


– Ne bih u to ulazio, na meni je da igram i dajem sve od sebe. Volim Rijeku jer sam tamo odrastao, ali kada sam dobio ponudu osobno od trenera Bjelice i Uprave Osijeka nisam se premišljao. Mislim da je to bilo dobro i za moj bivši klub Orijent 1919, ali i za moj daljnji razvoj – rekao je grobnički napadač.