Pravi potez

Osijek otkupio Mierezov ugovor od Alavesa i dobio veliko pojačanje za iduću sezonu

Hina

Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Ramon Mierez/Foto PIXSELL

Osijek je sada aktivirao opciju otkupa ugovora, nakon čega je Ramon potpisao trogodišnju vjernost Bijelo-plavimaOSIJEK Argentinski napadač Ramon Mierez (23) potpisao je ugovor s Osijekom do 2024. godine nakon što je klub sa stadiona Gradski vrt aktivirao opciju otkupa Mierezova ugovora sa Alavesom.


Mierez je stigao u Osijek u kolovozu prošle godine kao posuđeni igrač španjolskog prvoligaša Alavesa uz mogućnost otkupa ugovora. Osijek je sada aktivirao opciju otkupa ugovora, nakon čega je Ramon potpisao trogodišnju vjernost Bijelo-plavima.


Iz Osijek nisu objavili o kojem se iznosu radi, tek kako je za Argentinca plaćena najveća odšteta u klupskoj povijesti.
“Sretan sam što je Osijek otkupio moj ugovor. Ovdje sam odlično prihvaćen, svi paze na mene, a najviše od svega mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku. Svakom igraču je najvažnije da se dobro osjeća u klubu u kojem igra i da se obitelj dobro osjeća u gradu u kojem živi,” kazao je 23-godišnji Mierez.


Argentinac je trenutačno vodeći strijelac Prve HNL sa 22 gola, šest više od Dinamova napadača Mislava Oršića.


“Biti najbolji strijelac za mene bio bi lijep doseg i velika satisfakcija. To je rezultat svakodnevnog rada koji ti omogućava da na utakmici budeš na sto posto. Želja mi je na svakoj utakmici pomagati suigračima i čini me sretnim što sam zajedno s njima napravio mnoge dobre stvari za Osijek,” dodao je Mierez.


Zadovoljstvo ostvarenim poslom nije skrivao niti Osijekov trener Nenad Bjelica.


“Mierez nas je svojim igrama, golovima i ponašanjem natjerao da otkupimo njegov ugovor i da bude naš član iduće tri godine. Sretni smo zbog svega što je ostvario, on je momčadski igrač koji daje cijelog sebe u svakom treningu i na svakoj utakmici i apsolutno zaslužuje ovo što mu se događa,” poručio je Bjelica istaknuvši da već sada postoje mnogi upiti za Miereza.


“O upitima za Miereza u ovom trenutku ne razmišljamo. Ramon se u Osijeku jako dobro osjeća, prije dva, tri dana kroz razgovor sam mu rekao našu odluku da otkupimo njegov ugovor i zadržimo ga što je duže moguće. U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas onda će klub o tome odlučiti što će se dalje događati. Ali to mora biti ponuda na razini njegovih igara i golova koje je postigao ove sezone,” poručio je Bjelica.