Španjolsko prvenstvo

Osasuna na otvaranju LaLige svladala Sevillu, Ivan Rakitić igrao do 80. minute

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ante Budimir ostao na klupi za pričuve Osasune



PAMPLONA U prvoj utakmici nove sezone španjolske LaLige Osasuna je pred svojim navijačima u Pamploni pobijedila Sevillu sa 2-1.


Domaća momčad je povela u 9. minuti, kad je Sevillinu mrežu zatresao Chimy Avila. Samo dvije minute poslije gosti su izveli sjajnu akciju u kojoj je Papu Gomez ubacio s lijeve strane, a Rafa Mir s nekoliko metara zakucao loptu nogom pod gredu.


Odluka o pobjedniku pala je u 74. minuti, kad je Aimar Oroz realizirao kazneni udarac koji je skrivio Papu Gomez.




U domaćoj momčadi je hrvatski reprezentativac Ante Budimir ostao na klupi za pričuve, dok je Ivan Rakitić za Sevillu igrao od 80. minute, kad je zamijenio Danca Thomasa Delaneyja.


Danas su na rasporedu tri dvoboja prvog kola španjolske LaLige, a igrat će: Celta Vigo – Espanyol (17 sati), Valladolid – Villarreal (19.00) i Barcelona – Rayo Vallecano (21.00). Tri utakmice će biti odigrane u nedjelju: Cadiz – Real Sociedad (17.30), Valencia – Girona (19.30) i Almeria – Real Madrid (22.00).


Kolo će biti zaključeno s tri dvoboja u ponedjeljak: Athletic Bilbao – Mallorca (17.30), Getafe – Atletico Madrid (19.30) i Betis – Elche (21.30).