Nagelsmann protiv Tuchela

Osam susreta četvrtog kola Lige prvaka: PSG pod pritiskom imperativa pobjede

Davor Petrović

Thomas Tuchel/Foto REUTERS

Thomas Tuchel/Foto REUTERS

Znamo da moramo pobijediti i to je ono što želimo napraviti. Za pozitivan rezultat moramo hrabro igrati prema naprijed - poručuje trener Parižana, koji će imati Neymara na raspolaganju



ZAGREB Večerašnje utakmice četvrtog kola skupina Lige prvaka nose veliku priliku za nekoliko klubova za rješavanje plasmana u nokaut fazu natjecanja. Budući da ove sezona, zbog pandemije koronavirusa, ima vrlo zgusnut raspored, više je nego jasno koliko bi im nešto takvo značilo.


Najveća neizvjesnost vlada u skupini H, gdje je sve još uvijek otvoreno. Manchester United je u prošlom kolu, odigranom prije tri tjedna, mogao otkloniti dosta dvojbi, ali skupo su ga koštale kardinalne greške obrane u Istanbulu. Sada mu se pruža prilika da pobjedom nad Bašakšehirom osigura barem proljeće u Europi, iako je jasno da to nije nešto što može zadovoljiti klub takvog kalibra.


Za prošlim kolom još više žali PSG, koji je u Leipzigu imao gol prednosti i jedanaesterac, a na kraju je uknjižio poraz. Parižani sada na svom terenu dočekuju najjači klub Saske, svjesni da im je pobjeda nasušno potrebna jer u suprotnom bi došli do ruba ispadanja. Iako je uvertira za RB Leipzig zaključena porazom u Monacu, nakon dvaju golova prednosti u prvom poluvremenu, Thomas Tuchel uvjeren je u osvajanje tri boda.




– U svlačionici i na treninzima nemam dojam da postoji negativno raspoloženje među igračima. Naprotiv, svi su samouvjereni i dobro raspoloženi. Znamo da moramo pobijediti i to je ono što želimo napraviti. Za pozitivan rezultat moramo hrabro igrati prema naprijed – poručuje trener Parižana, koji će, nakon dosta vremena, večeras imati Neymara na raspolaganju.


Naravno, i u Leipzigu su svjesni dimenzija ove utakmice. Eventualna pobjeda u Parizu značila bi da je napravljen krupan korak prema proboju u iduću fazu natjecanja.


– Sada je PSG pod velikim pritiskom imperativa pobjede. Zbog toga moramo biti vrlo oprezni i strpljivi – objašnjava Julian Nagelsmann.


Neizvjesnost nudi i skupina F, no tu ipak postoji određena razlika jer Lazio, koji se polako čupa iz okova koronavirusa, i dortmundska Borussia dočekuju Zenit, odnosno Club Brugge. Dvije pobjede domaćina značile bi i otklanjanje većine dvojbi u tom društvu. U svakom slučaju, jasno je da su u ovom trenutku Lazio i Borussia favoriti.
Skupine E i G već sada su riješene, iako to još uvijek ne potvrđuje matematika.


No, uknjiže li večeras Barcelona, koja odmara Lea Messija, Juventus, Chelsea i Sevilla pobjede, bit će odrađena i ta formalnost, a spomenuti klubovi dobit će manevarski prostor za rotiranje igrača u zadnja dva kola Lige prvaka.