Vrije u Maksimiru

“Oroši, za koga ti navijaš?”. Skupštinar kojeg su BBB-i uzeli na zub podnio ostavku dan prije skupštine

P. N.

Luka stanzl/PIXSELL

Luka stanzl/PIXSELL



Doslovno kuha u Maksimiru gdje je za nedjelju u podne zakazana skupština na kojoj će biti izabran novi predsjednik GNK Dinama. Lobiranja traju s obje strane, one koju formalno predvodi aktualni predsjednik Mirko Barišić, te druge iza koje stoje navijači i Velimir Zajec.


U ovom trenutku Zajec ima 25 glasova, Barišić 35, ali prednost se, prema neslužbenim saznanjima, prilično topi.


Portal Germanijak javio je kako je dan prije skupštine ostavku dao Denis Oroši, skupštinar iz “Barišićeve kvote” koji slovi kao čovjek sive eminencije kluba Nikole Hanžela. Orošija su na utakmici protiv PAOK-a glasno prozvali Bad Blue Boysi, koji su mu izvjesili transparent “Oroši, za koga ti navijaš?”, aludirajući na informacije prema kojima je ovaj Karlovčanin u mladosti bio vatreni navijač beogradskog Partizana. Sve je popraćeno skandiranjem “J**o vas Hanžel”.




Na Orošijevo mjesto ušao je Mario Marčec iz Siska.


Okupljanje BBB-a


Više tisuća pripadnika BBB-a najavilo je okupljanje u nedjelju pred Maksimirom u vrijeme trajanja skupštine. Skup, međutim, nije prijavljen.


“Zakonsko legitimno pravo je svakog građana, grupacije građana, udruga pa tako i BBB-a da prijavi jedno okupljanje, javni prosvjed radi izražavanja svojih mišljenja, stavova itd. I u ovom slučaju je potpuno bilo u redu da se okupljanje prijavi. Onaj koji prijavi okupljanje određuje svog voditelja, redare i eventualno određeni broj zaštitara i on bi trebao biti taj koji bi eventualno trebao osigurati mirno provođenje tog okupljanja”, komentirao je stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila za Novu TV.


On očekuje kako će se tamo sasvim sigurno pojaviti i pripadnici interventne policije, kako bi spriječili eventualne incidente.


“Ovlaštena osoba MUP-a može prekinuti okupljanje. Naravno, i ministar iz tih razloga ili razloga da nije prijavljeno okupljanje, 24 sata ranije može rješenjem zabraniti okupljanje. Koliko znamo, tog rješenja zasad nema, sve ostaje na suradnji i odgovornosti onih koji su organizirali i policije koje će biti osiguranje”, dodao je.