Prva NL

Orijentu bod u Vinkovcima, Emanuel Črnko okrunio hrabrije izdanje Krimejčana u nastavku

Portal Novi list

Emanuel Črnko/Foto V. KARUZA

Emanuel Črnko/Foto V. KARUZA

Treneru Krimejčana isplatilo se u nastavku preuzimanje malo više rizika u igri

CIBALIA – ORIJENT 1:1




RIJEKA   Utakmica 27. kola Prve NL: Cibalia – Orijent 1:1 (1:0). Stadion Cibalije. Gledatelja: 500. Sudac: Ante Jurić (Split). Strijelci: 1:0 Jazić (39′), 1:1 Črnko (67′). Žuti kartoni: Buić, Jazvić, Bosak (Cibalia), Bagadur (Orijent).


CIBALIA: Kovačević, Išasegi, Kelić (od 77′ Lasić), Rubić, Vrdoljak (od 82′ Lišnić), Bajić (od 72′ Kukrika), Jazvić, Bosak, Markanović, Buić (od 82′ Lozić), Miljanić.


ORIJENT: Mohorović, Braut, Bodetić, Bubnjar (od 89′ Švrljuga), Muminović, Valjan (od 65′ Monjac), Simčić, Milanović (od 65′ Črnko), Galešić, Tadejević, Bagadur.




Nakon nešto više od sat vremena igre trener Orijenta Slobodan Grubor aktivirao je “plan B”. Uvođenjem Matea Monjca i Emanuela Črnka, te promjenom rasporeda (iz 3-5-2 u 4-2-3-1) gosti su jasno naznačili da se ne mire s minimalnim zaostatkom kraj Bosuta. Ubrzo se s preuzimanje malo više rizika u igri isplatilo. Andrija Bubnjar je primio na desnoj strani jednu dugu dijagonalu, te ubrzo pronašao na ulasku u kazneni prostor natrčalog Črnka. Gruborov “jocker s klupe” opalio je iz prve i pogodio za 1:1 okrunivši tako vrlo pristojnu igru svoje momčad u nastavku utakmice  za bod i prekid mini niza od dva poraza, koji je stigao nakon serije od tri remija. Mogli su možda Krimejčani u finišu utakmice i do potpunog preokreta, no imali su u tom periodu i domaćini nekoliko prilika pa se podjela bodova na kraju doima kao najrealaniji ishod.


Prvo poluvrijeme u Vinkovcima gosti s Krimeje sigurno će poželjeti vrlo brzo zaboraviti. Bilo je to njihovo vrlo skromno izdanje. Nisu ni domaćini odigrali nešto posebno, ali su u 39. minuti ipak poveli. Uža obrana Orijenta vrlo loše je reagirala na bočni ubačaj Išasegija. Zaboravili su Krimejčani na drugoj vratnici pokriti usamljenog Jazvića koji je imao sasvim dovoljno vremena za mirnu egzekuciju.


Nastavak je donio ipak puno otvoreniji, hrabriji gard Riječana, a s prvim promjenama počela se osjetno mijenjati slika na terenu. Orijent je postajao sve opasniji i konkretniji, a takav pristup na kraju se isplatio u vidu osvojenog boda koji bi mogao imati specifičnu težinu u nastavku borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.



Standings provided by Sofascore