Licenciranje

Orijent podnio zahtjev za licencu za SuperSport HNL, a Opatija za igranje Prve NL iduće sezone

Ivan Volarić

Stadion na Kantridi mogao bi ponovo dobiti prvoligašku licencu

Stadion na Kantridi mogao bi ponovo dobiti prvoligašku licencu

Šibenik jedini prvoligaš koji nije zatražio UEFA licencu



RIJEKA HNS je objavio popis klubova koji su do isteka siječnja i zadanog roka aplicirali za licence za sudjelovanje u UEFA natjecanjima, te SuperSport HNL-u, odnosno Prvoj NL za sezonu 2023./24.


Devet prvoligaša (samo Šibenik je izuzetak) i jedan drugoligaš (Rudeš) zatražili su UEFA licence, a četiri drugoligaša odlučila su se licencirati za nastup u najvišem rangu natjecanja. Riječ je o jesenskom prvaku Rudešu, Dugopolju, Solin i Orijentu. Drugoligaš s Krimeje po ustaljenoj praksi za potrebe prvoligaške licence prijavio je stadion na Kantridi. Opatija je jedan od sedam trećeligaša koji su zatražili licence za nastup u Prvoj NL.


Komisija za licenciranje HNS-a će najkasnije do 20. travnja donijeti odluke o molbama za licence u prvom stupnju, koje će biti objavljene do 23. travnja. Klubovi koji neće uspjeti dobiti traženu licencu u prvom stupnju, u roku od osam dana od primitka prvostupanjske odluke moći će podnijeti žalbu. Žalbeno tijelo za licenciranje HNS do 27. svibnja onijet će konačne odluke.