Presica na Krimeji

Orijent ove srijede dočekuje Vukovar: “I boljeg protivnika se može pobijediti”

Ivan Volarić

Slobodan Grubor, Marinko Koljanin i Ricardo Bagadur/Foto I. VOLARIĆ

Slobodan Grubor, Marinko Koljanin i Ricardo Bagadur/Foto I. VOLARIĆ

Samo je pitanje na koji način - poručio je trener Orijent



RIJEKA   Nogometaši Orijenta i Vukovar ove srijede od 16.30 sati otvaraju 24. kolo Prve NL. Krimejčani su u dobrom nizu, u posljednja četiri kola ostvarili su dvije pobjede i dva remija. Vukovarci su s druge strane nakon domaćeg posrtaja od Jaruna i smjene trenera ponovo krenuli nizati pozitivne rezultate.


– Vrlo smo zadovoljni kako je momčad odigrala ovoga proljeća, u šest utakmica osvojila je 50 posto bodova uz gol razliku od 8:6. Doživjeli smo samo jedan poraz, a u svih šest utakmica smo bili bliže pobjedi od naših suparnika. Čestitam na tome momčadi i treneru, koji je već u jesenskom dijelu stabilizirao defanzivno pojašanje momčadi. Do tada smo imali gotovo tri gola primljena po utakmici i s takvim učinkom se sigurno ispada iz lige. S ovom bilancom koju imamo sada možemo optimistično gledatelji naprijed iako su pred nama teške utakmice – rekao je između ostaloga Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba, u uvodu presice i prepustio riječ braniči Ricardu Bagadaru, iskusnom stoperu i povratniku u riječki nogomet iz Austrije.


– Svi u svlačionici dišemo kao jedan i borimo se jedan za drugog, ali i za dobar rezultat. Imamo široki roster i tko god uđe pruži  doprinos za ekipu. Dugo nisam igrao, iza mene je ozljeda, ali oporavio sam se. Osjećam se sada dobro, imam veliku podršku od trenera i suigrača koje poznajem od ranije. Vratio sam se u Rijeku nakon deset godina, dobio sam priliku ponovo zaigrati u rodnom gradu. Objeručke sam prihvatio poziv iz Orijenta. Lijepo je ponovo biti doma! Nadam se da ću pomoći ekipi da ostvarimo cilj koji je zacratan ove sezone – kazao je nekadašnji junior Rijeke koji je svojedobno igrao za Fiorentinu, Osijek, Hrvatski dragovoljac




– Vukovar je uvijek bio dobra ekipa s dobrim pojedincima. Međutim, tijek utakmice usmjerit će to kako se mi postavimo i kako uđemo u utakmicu. Nama je svaki bod i više nego potreban. Prije svega mi svaku utakmicu pripremamo da je dobijemo. Vjerujem da ćemo nastaviti naš pozitivan niz. Ne bojimo se nikoga, a posebno na našoj Krimeji trebamo pokazati gard i da nikome ovdje neće biti lako – dodao je Bagadur.


Trener Slobodan Grubor na raspolaganju ima gotovo kompletan kadar. Simčić još osjeća zdrastvene probleme, Monjac nije sto posto, ali bit će u konkurenciji.


–  Čeka nas dobar protivnik koji ne pušta puno svojim suparnicima. Dobro stoje u polju. Međutim, ova liga je dosta izjednačena, a to pokazuju i rezultati. Svatko može svakoga pobijediti. Znamo koji je naš cilj i kako ćemo se postaviti. Tako ćemo krenuti od prve sekunde i očekujem da uz pomoć naših navijača pobijedimo utakmicu – kazao je Grubor, čija momčad unatoč pozitivnim rezultatima nije uspjela namaknuti značajniji bodovni kredit u odnosu na pretposljednji BSK. Jasno je da u takvim okolnostima pritisak raste iz kola u kolo.


– Ne zanimaju me protivnici. Netko tko se stalno okreće unazad gubi nešto prema naprijed. Nisam taj tip da sam sretan ili nesretan kako naši pratitelji na ljestvici igraju. Mene samo zanima kako moja ekipa igra. Vjerujem u ovu ekipu, imamo dovoljno kvalitete da opravdamo prvoligaški status. I samo je to važno. Na sve ostalo ne želim gubiti energiju. Moj fokus uvijek će biti na našu ekipu jer samo od nje sve zavisi. Moj moto je da uvijek želim pobijediti bez obzira na to je li u pitanju prijateljska ili prvenstvena utakmica. I boljeg protivnika se može pobijediti, samo je pitanje na koji način – poručio je trener Orijent.


 



Standings provided by Sofascore