Prva NL

Orijent na Krimeji dočekuje Kustošiju u želji da nastaviti pozitivan niz: “Očekuje nas drugačiji suparnik od Dugopolja”

Ivan Volarić

Emanuel Črnko/Foto D. KOVAČEVIĆ

Emanuel Črnko/Foto D. KOVAČEVIĆ

Utakmica se umjesto u subotu igra dan ranije zbog toga jer će veznjak Edin Fatić u subotu napraviti važni životni iskorak



RIJEKA Nogometaši Orijenta ovoga petka od 15.30 sati ugostiti će Kustošiju. Utakmica se igra dan ranije kako bi se subotnji termin oslobodio za važan životni iskorak veznjaka Edina Fatića koji će “pred oltar” sa svojom odabranicom. Obilna kiša koja se u srijedu sručila na Rijeku i okolicu nije ostavila kobne ožiljke na krimejskom travnjaku pa utakmica protiv zagrebačkog rivala ne bi trebala doći u pitanje. Marinko Koljanin, aktualni dopredsjednik kluba i bivši vratar Orijenta, prisjetio se da je prije četrdesetak godina renoviran travnjak i postavljena drenaža, koja još uvijek dobro upija padaline. Nešto je naravno i do prirodnog položaja stadiona Orijenta koji je, za razliku od primjerice Kantride, na uzvisini. Krimejčani se nadaju da će po uzoru na svoj dom novom pobjedom krenuti prema drugoligaškom vrhu. Domaću pobjedu nad Dugopoljem i gostujući bod u Zmijavcima trebalo bi oploditi novom domaćom pobjedom.


– U posljednje dvije utakmice pokazali smo dosta dobrih stvari, a bilo je i nekih lošijih. Jasno, ove lošije smo analizirali, a dobre ćemo nastojati i dalje zadržati u našoj igri. Atmosfera u ekipi je super, željno očekujemo utakmicu protiv Kustošije u nadi da ćemo uz pomoć naših navijača ostvariti pozitivan rezultat i osvojiti tri boda – govori Emanuel Črnko, 23-godišnji ofenzivni veznjak koji se vratio na travnjak nakon ozljede koljena i dugotrajne pauze.


– Koljeno je super! Teško razdoblje je iza mene i htio bih zahvaliti klubu, stožeru i svima koji su bili uz mene sve ovo vrijeme i davali mi podršku – dodao je rođeni Varaždinac ponikao u omladinskom pogonu Rijeke.




Trener Jure Srzić u današnjoj utakmici neće moći računati na ozlijeđenog Andra Švrljugu i u Zmijavcima isključenog stopera Ibrahima Djibrillu. Orijentovog stratega uoči susreta s Kustošijom mogu zabrinuti dva podatka: prvi je da i nadalje gro pogodaka postižu braniči ili veznjaci, a drugi je da je čak triput ove sezone njegova momčad remizirala nakon što je vodila.


– Dečki samo trebaju neke principe igre ispunjavati na većoj razini. Sve ostalo je zadovoljavajuće. Idemo na pozitivnom valu dalje, momčad se diže iz kola u kolo. Očekuje nas drukčiji suparnik nego Dugopolje. Kustošija će vjerojatno biti u niskom bloku, s pet braniča u zadnjoj liniji. Na nama je da to probijemo i pokušamo pobijediti. Što se učinka napadača tiče, oni rade velik posao za ekipu u fazi napada i obrane. Ulaze u šanse i vjerujem da će im se otvoriti kao što se otvorilo Dukađinu protiv Dugopolja gdje je svojim pogotkom praktički prelomio utakmicu – rekao je Srzić.



Standings provided by SofaScore