Prva kvalifikacijska utakmica

ORIJENT – ISTRA 0:3 KRAJ! Istra ima veliku prednost nakon prvoga susreta, vratar Berković spašavao Krimejčane

Portal Novilist.hr

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Krimejčani su si sami zagorčali život pogreškom Ivančevića, koji je već u 23. minuti isključen iz igre, a dobro su se i držali veći dio utakmice s igračem manje



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 i Istre 1961 odmjerit će snage večeras od 20 sati na Kantridi u prvoj utakmici kvalifikacija za Prvu HNL.


Momčad trenera Fausta Budicina čak je pet mjeseci bez odigrane službene utakmice, zadnji su susret imali protiv Šibenika još 7. ožujka, dok su Puljani zagrijaniji jer se Prva HNL nastavila nakon pauze, a upravo su protiv Rijeke odigrali zadnji susret prije današnjih kvalifikacija.


I zbog iskustva igranja ovakvih utakmica, ali i zbog trenutno bolje forme, Istra je definitivno favorit u ovim ogledima. S druge strane, igrači Orijenta ulaze u susrete bez pritiska i očekivanja, a s velikom nadom i željom za ulazak u prvoligaško društvo.




Kadar Orijenta za današnju utakmicu je dosta sužen s obzirom na proljetni dio prvenstva, Budicin je najavio kako neće na raspolaganju imati Vidasa, Fućka, a Travaglija bi se mogao oporaviti do uzvrata.


– Samo želim od mojih igrača da daju svoj maksimum i da pokušaju uživati u tim trenucima, te da se pokažu u najljepšem svjetlu kako bi svi naši navijači, ali i naši bivši suigrači i treneri koji su bili ovdje, bili ponosni na nas – rekao je prije nekoliko dana Fausto Budicin.


96. minuta KRAJ! Istra ima veliku prednost uoči uzvratnog susreta koji se igra već 5. kolovoza na stadionu Aldo Drosina. Krimejčani su si sami zagorčali život pogreškom Ivančevića, koji je već u 23. minuti isključen iz igre. Dobro su se i držali veći dio utakmice, imali nekoliko dobrih prilika i odličnog vratara Berkovića koji ih je spasio i gorega rezultata.


94. minuta GOL! Maganjić je pokupio loptu od Malokua i lakoćom poentirao pokraj Berkovića. Došlo je i do tenzija između igrača, vratar Istre je požutio.


90. minuta DVA CRVENA! Glupost iskusnoga Gerca. Dobio je drugi žuti karton jer je prigovarao sucu Joviću i uhvatio ga za ruku nakon što je Ivančiću dao samo žuti karton zbog teškog prekršaja. Prvo je sudac isključio Gerca iz igre, a onda nakon provjere s VAR-om dodijelio crveni karton i Ivančiću.


78. minuta Poništen pogodak Istre! Nakon kornera prvi je na lopti bio Bosančić koji je glavom ubacio u peterac. Ivančić je zadnji dirao loptu prije njezina ulaska u gol, ali je VAR pokazao kako je igrao rukom te ništa od novoga pogotka gostiju.


70. minuta Škaricama je Ivančić pokušao zabiti, ali Berković to lako hvata.


64. minuta GOL! Nakon dobrih intervencija, sada i greška Berkovića. Vratar Orijenta je istrčao, Gržan ga je prelako pretrčao te iskosa zabio za drugi pogodak gostiju.


63. minuta Iako imaju igrača manje, Krimejčani su sada puno aktivniji na terenu, ali najveće zasluge idu vrataru Berkoviću koji se istaknuo sjajnim obranama.


60. minuta Guzina je zabio, ali je pogodak poništen jer je bio u zaleđu.


58. minuta Kakve obrane Berkovića! Dva zicera zaredom je skinuo, prvo Gonzalezu pa Lončaru.


57. minuta Monjac je odlično s desne strane spustio Iličiću koji puca ravno u Čondrića.


49. minuta Sada odlična prilika igrača Orijenta. Sjajno je pucao Maružin, Čondrić jedva brani.


47. minuta Još jedna odlična obrana Berkovića. Grujević je primio loptu na nekih sedam metara od gola i jako pucao, ali je vratar Orijenta to obranio i odbio u korner.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Stefan Lončar u drugome će poluvremenu zamijeniti Ivana Močinića. Budicin još uvijek ne mijenja.


45+2. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme u kojemu su Puljani realizirali jedanaesterac i ostali s igračem više. Budicin zasad nije ništa mijenjao nakon isključenja Ivančevića.


45+1. minuta Monjac je odlično izveo slobodni udarac s 20-ak metara, ali Fatić glavom puca preko gola.


39. minuta Maružin je pobjegao igračima Istre i s lijeve strane uputio dobar centaršut, ali nitko nije stigao na njegovu loptu.


37. minuta Odlično su se sada obranili igrači Orijenta, blokirali su udarac Guzine s 15-ak metara.


33. minuta Rafa Paez nakon kornera glavom puca pokraj gola.


28. minuta Odlična obrana Berkovića! Velika prilika za Istru, Guzina je s otprilike pet metara ostao sam i tukao ravno u ruke vratara Orijenta.


23. minuta Nakon kaznenog udarca, sada i crveni karton za igrača Orijenta Ivančevića, koji je žestoko uletio u igrača Istre.


20. minuta Orijent drži loptu u svojim nogama posljednjih nekoliko minuta, domaći su se probudili.


19. minuta Prve veće muke za vatara Istre. Fatić je jako pucao s 20-ak metara, Čondrić je uhvatio loptu, ali mu se ona onda i odbila. Ipak, uspio ju je vratiti u svoje ruke.


10. minuta Imao je priliku Orijent, pucao je Iličić, ali je Čondrić bio spreman.


8. minuta GOL! Istra vodi nakon penala kojega je realizirao Gržan. Guzina je pao u šesnaestercu, a sudac je procijenio kako je Smolčić srušio igrača Istre.


6. minuta Skoro je došlo do autogola Orijenta. Odbila se lopta od jednog od igrača domaćih nakon slobodnog udarca te je lopta prošla tik uz vratnicu Berkovića.


1.minuta Krenula je utakmica na praznoj Kantridi. Iako navijači ne smiju biti na tribinama, nekoliko stotina navijača se okupilo iznad stadiona. Tadejević će u ovoj utakmici ipak zaigrati na mjestu lijevoga beka, dok se Smolčić prebacio na mjesto stopera.


ORIJENT 1919 – ISTRA 1961  0:3


Stadion Kantrida. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelci: 0:1 Gržan (8′-11m) 0:2 Gržan (64′) 0:3 Maganjić (90+4′).  Žuti kartoni: Močinić (Istra 1961), Blagojević (Istra 1961), Gerc (Orijent 1919). Crveni kartoni: Ivančević (Orijent 1919), Gerc (Orijent 1919), Ivančić (Istra 1961).


ORIJENT 1919: Berković, Ivančević, Mulac (od 73′ Maloku), Tadejević, Smolčić, Liber (od 88′ Šantek), Fatić, Mohorovičić, Monjac (od 68′ Črnko), Iličić (od 73′ Gerc), Maružin.


ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Paez, Gonzalez, Blagojević, Galilea (od 56′ Bosančić), Močinić (od 46′ Lončar), Gržan, Guzina (od 75′ Maganjić), Ivančić.