Prva NL

Orijent gostuje u Vinkovcima, utakmicu dvaju nekadašnjih prvoligaša preskače operirani Andro Švrljuga

Ivan Volarić

Filip Braut/M. GRACIN

Filip Braut/M. GRACIN

Imamo adute s kojima im možemo parirati - rekao je trener Orijenta Jure Srzić, koji će u Vinkovcima odraditi prvu od dvije utakmice kazne zbog isključenja protiv Jaruna



RIJEKA Nogometaše Orijenta put Vinkovaca i susreta petoga prvenstvenog kola SuperSport Prve NL protiv Cibalije ispratila je loša vijest o operaciji Andra Švrljuge. Iskusni branič u domaćem remiju protiv BSK-a ozlijedio je rame i završio na operaciji u Lovranu. Trener Jure Srzić očekuje ga na terenu za tri do pet tjedana. U momčadi protiv Cibalije neće biti niti napadača Dine Dukađina, koji također osjeća posljedice susreta protiv Bijelobrđana. To su loše vijest iz »klupske ambulante«. Dobra je da se nakon dugo vremena u »zapisnik« vratio Emanuel Črnko. Ofenzivni veznjak iza sebe ima dugu pauzu nakon teške ozljede koljena. Sigurno još nema u nogama punu minutažu, ali mogao bi kod nekadašnjeg prvoligaša odigrati 10-15 povratničkih minuta.


– Analizirali smo njihove posljednje utakmice i uvidjeli da je riječ o vrlo opasnoj ekipi u igri prema naprijed. Jazvić i Smajić su igrači na koje definitivno morao pripaziti. Kada igraju kući, nastoje se postaviti dosta dominantno. Međutim, vidimo i mi svoje šanse, imamo adute s kojima im možemo parirati – rekao je trener Orijenta Jure Srzić, koji će u Vinkovcima odraditi prvu od dvije utakmice kazne zbog isključenja protiv Jaruna.


Momčad će s klupe prema prvoj pobjedi ove sezone, nakon četiri uzastopna remija, voditi njegov pomoćnik Andrej Udović.





Standings provided by SofaScore LiveScore