Prva NL

Orijent dočekuje vodeću momčad Prve NL, Krimejčani se nadaju iznenađenju…

Ivan Volarić

Niko Gajzler/M. GRACIN

Niko Gajzler/M. GRACIN

Crveni su početkom ove sezone svladali Zrinski u Osijeku



RIJEKA Nogometaši Orijenta danas od 14.50 sati, uz izravni TV prijenos, nastavljaju serijal utakmica s vodećim momčadima SuperSport Prve NL. Krimejčane nakon domaćeg remija s trećeplasiranim Vukovarom i minimalnog gostujućeg poraza kod drugoplasiranog Šibenika, danas čeka lider – Zrinski. Jedan od najvećih pretendenata na SuperSport HNL upisao je svega tri poraza, a jedan od njih potpisuje upravo – Orijent. Doduše, bilo je to davno, još sredinom rujna kada su na Krimeji razmišljali o tome da će se boriti za vrh, a ne goli prvoligaški život.


– Igramo protiv lidera, sigurno da njima ova utakmica puno znači, isto kao i nama. Bez obzira na sve, momčad je spremna, želimo pobijediti, tako smo trenirali cijeli tjedan, tako ćemo se postaviti u utakmici – govori Slobodan Grubor, trener Orijenta. – Moramo gledati utakmicu po utakmicu, protivnici nisu lagani. Dokazali smo da se možemo nositi sa svima. Dobar nam protivnik, motiva neće nedostajati.


Povrh svih problema, u redovima Crvenih se ne mogu baš pohvaliti da im se sreća u posljednje vrijeme barem povremeno osmjehnula.




– S obzirom na to kako momčad radi i igra, sigurno da nas sreća nije pomazila. Ne odustajemo, idemo dalje, mora se jednom okrenuti na našu stranu. Problema nemamo, ambijent je dobar, energija je dobra, nadam se da će nas krenuti. Ne može svaki igrač biti sto posto u svakoj utakmici, bitna je momčad koja može istaknuti ili sakriti nekog pojedinca što se tiče tehničke izvedbe na terenu. Što se tiče angažmana, vrlo sam zadovoljan – nastavio je Grubor, koji se nada pomoći navijača.


– Navijači daju dodatni impuls, što puno znači igračima. Nadamo se da će doći u vrećem broju i da će nam biti podrška. U zadnje vrijeme čuo sam pozitivne reakcije s tribina, nadam se da će tako biti i ovoga puta – zaključio je Grubor.


Mateo Monjac, uz duže odsutnog Edina Fatića, gotovo sigurno neće biti u konkurenciji.



Standings provided by Sofascore