Fausto Budicin

Orijent danas na Krimeji ima drugoligašku premijeru: ‘Očekuje nas prava utakmica’

Ivan Volarić

Nadam se da ćemo se brzo prilagoditi na novi ambijent i ne dozvoliti onih početnih deset minuta iz Čakovca jer Dinamo II će takve darove ili crne rupe sigurno znati iskoristiti - kaže trener Krimejčana



RIJEKA – Danas od 17 sati nogometaši Orijenta 1919 ugostit će na Krimeji drugu momčadi Dinama u okviru 2. kola – Druge HNL. Nakon 15 godina u Rijeku se vraća drugoligaški nogomet, što je više nego dovoljna pozivnica navijačima i simpatizerima Krimejčana, ali i riječkim ljubiteljima nogometa da napune obnovljenu Krimeju, te podrže mladu momčad trenera Fausta Budicina koja je sezonu otvorila obećavajućim remijem u Čakovcu. Kaže trener Orijenta, suparnik je – europski! Ne zbog toga što su modri napravili veliki korak prema Ligi prvaka, već zbog toga što je ova mlada momčad Dinama prošle sezone igrala Ligu prvaka za mlađe uzraste!


– Većina ovih igrača je prošle sezone igrala Ligu prvaka gdje su ostavili super dojam. Mladi su, potentni i ovo će biti prava utakmica! – govori Budicin koji također ima na raspolaganju mladu i potentnu momčad.


Novi ambijent


Naime, u posljednja dva mjeseca na Krimeji se zapravo okupilo sve ono najbolje što je riječki nogomet iznjedrio posljednjih sezona iz svojih omladinskih pogona.




– Mislim da ćemo i mi i oni težiti igrati nogomet i što boljoj utakmici. Bitno je znati da oni jako dobro stoje na terenu, da nisu naivni iako su mladi. U nekim situacijama su dosta pragmatični. Iako im je razvoj igrača na prvom mjestu, oni znaju igrati na rezultat, znaju se prilagoditi suparniku i znaju dosta dobro koristiti nedostatke koje uoče kod suparnika. Sve to znači da ćemo morati biti dosta pametni. Dinamo II je natjecateljska ekipa koja ima talent! – napominje trener Orijenta koji će priznati da u njegovoj svlačionici vlada dosta uzbuđenja zbog današnjeg domaćeg debija pred sigurno velikim brojem gledatelja.


– Igrače sigurno neće trebati dodatno motivirati, već smiriti – spustiti emocije. Trebat će kontrolirati emocije uoči debija pred domaćom publikom u višem rangu. Osim toga, na Krimeji nismo ni trenirali ovoga ljeta, dakle trebat ćemo se priviknuti na novi ambijent. Nadam se da ćemo se brzo prilagoditi i ne dozvoliti onih početnih deset minuta iz Čakovca jer Dinamo II će takve darove ili crne rupe sigurno znati iskoristiti.


Izjednačena liga


Osim crne rupe na početku i primljenog pogotka početkom nastavka, bilo je u Čakovcu i dobrih stvari koje ohrabruju uoči današnje utakmice.


– Druga liga je dosta izjednačena, ne postoji utakmica za koju možeš reći da ćeš je sigurno dobili ili izgubiti. Nijanse odlučuju. Treba smanjiti crne rupe na minimum, pogotovo protiv ekipa poput Dinama II koja u svojim redovima ima pojedince kojima ne treba dvaput da kazne pogreške – podcrtao je Budicin.


Antić nije još registriran, Liber je upitan zbog ozljede nožnog palca zadobivenog na treningu tijekom tjedna. Svi ostali igrači su na raspolaganju.


– Imam li dvojbe oko sastava? Vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga kakve ćemo informacije dobiti pa odlučiti oko eventualnih promjena – rekao je Budicin.


Vjerojatni sastav: Berković – Vidas, Mulac, Tadejević, Travaglia – Liber, Mohorovičić – Monjac, Iličić, Črnko – Gerc.